Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe ian. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 10 ianuarie 2017 ora 11:30

3. Notă cu privire la necesitatea constituirii unor comisii permanente comune ale Camerei Deputaților și Senatului
se transmite liderilor grupurilor parlamentare din Camera Deputaților și Senat, pentru propuneri nominale consultă

Notă cu privire la necesitatea constituirii unor comisii permanente comune ale Camerei Deputaților și Senatului Domnul Liviu Dragnea:

La punctul 3: Notă cu privire la necesitatea constituirii unor comisii permanente comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

Până la sfârșitul acestei luni urmează să primim de la Guvern Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017.

Având în vedere că unele comisii permanente comune ale Camerei Deputaților și Senatului vor audia ordonatorii de credite ai SRI, SIE și Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989, apare necesitatea constituirii, până la primirea Legii bugetului, a celor trei comisii care îi vor audia, respectiv Comisia SRI, Comisia SIE și Comisia revoluționarilor din decembrie 1989.

Rog liderii de grup din cele două Camere ca, în urma negocierii pe care o vor avea, să transmită propuneri nominale pentru componența acestor trei comisii comune.

Numărul de membri pentru fiecare comisie, structura birourilor și criteriile care trebuie avute în vedere pentru a fi membru se regăsesc în această Notă care v-a fost distribuită.

De asemenea, vreau să fiți de acord ca ședința comună pentru constituirea acestor comisii comune să fie data de 16 pe care am decis-o mai devreme, luni 16 ianuarie.

Deci, Comisia comună permanentă a Camerei și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI va avea 9 membri, din care: un președinte, un vicepreședinte și un secretar, conform Hotărârii Parlamentului nr. 30 din 1993.

Comisia aferentă pentru controlul parlamentar asupra activității SIE va avea 5 membri: 3 deputați și 2 senatori, conform Hotărârii Parlamentului nr.13 din 1998.

Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie 1989 va avea 11 membri: 6 deputați și 5 senatori, din care un președinte, un vicepreședinte și un secretar.

Așa cum am spus mai devreme, componența celor trei comisii va fi aprobată în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 16 ianuarie, pe baza propunerilor grupurilor parlamentare, conform reprezentării acestora în Parlament.

Supun la vot acest lucru.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

Sunt voturi împotrivă? Abțineri?

Unanimitate.

Practic, ordinea de zi a fost epuizată.

Dacă mai aveți intervenții sau propuneri.

Declar închise lucrările Birourilor permanente reunite.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 23 septembrie 2019, 12:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro