Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 27 februarie 2017 ora 14:00

Vorbitor: Dragnea Nicolae-Liviu

Domnul Liviu Dragnea:

Bună ziua, stimați colegi.

Deschid ședința noastră de Birou permanent.

Dacă la ordinea de zi a ședinței sunt observații. Nu sunt.

.............................
Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Liviu Dragnea:

Avem proiectul ordinii de zi a Camerei Deputaților pentru această săptămână.

Comitetul liderilor este de acord cu acest proiect?

Cine este pentru? Prezenți, liderii.

Nu sunt probleme. Este în regulă.

.............................
Notă privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în zilele de marți, 21, miercuri, 22 și joi, 23.02.2017 care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a fi dezbătute în zilele de luni, 27 și marți, 28 februarie 2017 Domnul Liviu Dragnea:

Avem o notă privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în zilele de marți, 21, miercuri, 22 și joi, 23 februarie 2017, și care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a fi dezbătute în zilele de luni, 27, și marți, 28 februarie 2017.

Comitetul liderilor propune și susține introducerea pe ordinea de zi a acestor rapoarte?

Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?

În unanimitate, a fost aprobat.

.............................
Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Liviu Dragnea:

Avem programul de lucru pentru Camera Deputaților pentru această săptămână.

Comitetul liderilor este de acord cu acest proiect de program.

Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?

În unanimitate, a fost aprobat.

Pentru săptămâna în curs secretarii de ședință vor fi: domnul Georgian Pop și domnul Cristian Ghinea.

Vicepreședintele care va conduce lucrările consacrate răspunsurilor la întrebări și prezentării interpelărilor, precum și ședința consacrată declarațiilor politice va fi domnul Cătălin Predoiu.

.............................
Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților Domnul Liviu Dragnea:

Avem o notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Nu avem cereri de procedură de urgență.

Vă propun să aprobăm această notă.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

Sunt voturi împotrivă? Abțineri?

În unanimitate, a fost aprobată.

.............................
Lista cuprinzând proiectele de acte legislative și proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană Domnul Liviu Dragnea:

La punctul 5 avem Lista cuprinzând proiectele de acte legislative și proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană.

Vă propun ca aceste proiecte să fie trimise la comisii.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

În unanimitate, a fost aprobat.

.............................
Solicitare din partea Comisiei pentru afaceri europene referitoare la sesizarea cu proiecte de acte normative interne Domnul Liviu Dragnea:

La punctul 6 avem o solicitare din partea Comisiei pentru afaceri europene referitoare la sesizarea cu proiecte de acte normative interne.

Comisia solicită ca sesizarea cu proiecte de acte normative să fie făcută cu consultarea prealabilă a acesteia de către serviciile Camerei Deputaților.

Vă propun să fim de acord.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

În unanimitate, a fost aprobat.

.............................
Scrisoare din partea doamnei Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, referitoare la adoptarea cu celeritate a actelor normative primare de transpunere a directivelor restante Domnul Liviu Dragnea:

La punctul 7 avem o scrisoare din partea doamnei Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, referitoare la adoptarea cu celeritate a actelor normative primare de transpunere a directivelor restante.

Vă propun să transmitem această scrisoare către comisii și să urgenteze dezbaterea acestor proiecte de legi.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

În unanimitate, a fost aprobat.

.............................
Scrisoare din partea doamnei deputat Rovana Plumb prin care își prezintă demisia din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților Domnul Liviu Dragnea:

La punctul opt, avem "Scrisoare din partea doamnei deputat Rovana Plumb prin care își prezintă demisia din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților".

Trebuie să declarăm vacant acest post de vicepreședinte.

Grupul parlamentar PSD, urmează să formuleze o nouă propunere.

Cine este pentru înscrierea pe ordinea de zi a plenului a acestui punct?

Vă mulțumesc.

Cu unanimitate a fost aprobat.

.............................
Scrisoare din partea domnului deputat Mihai Tudose prin care își prezintă demisia din funcția de președinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare Domnul Liviu Dragnea:

Nouă: "Scrisoare din partea domnului deputat Mihai Tudose prin care își prezintă demisia din funcția de președinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare".

Luăm act de demisia domnului deputat Mihai Tudose și transmitem la Comisia de politică economică acest material.

.............................
Scrisoare din partea doamnei Silvia-Claudia Mihalcea prin care își prezintă demisia din funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților Domnul Liviu Dragnea:

Zece: "Scrisoare din partea doamnei Silvia-Claudia Mihalcea prin care își prezintă demisia din funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților", întrucât a fost numită în funcția de Secretar general și, fiind prima ședință de Birou permanent la care participă în această calitate, vă felicit și vă doresc succes.

Trebuie să înscriem pe ordinea de zi a plenului eliberarea doamnei Mihalcea din funcția de secretar general adjunct și vă propun ca, până la primirea unei noi propuneri pentru ocuparea postului, să numim un secretar general adjunct interimar.

Vă rog.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Este de serviciu, am înțeles, de câte ori este cazul.

Cine este pentru înscrierea acestui subiect pe ordinea de zi a plenului?

Vă mulțumesc.

În unanimitate a fost aprobat.

.............................
Propuneri din partea Grupului parlamentar PSD privind modificări în componența unor comisii permanente Domnul Liviu Dragnea:

La punctul unsprezece: "Propuneri din partea Grupului parlamentar PSD privind modificări în componența unor comisii permanente".

Comitetul liderilor este de acord să se înscrie pe ordinea de zi a plenului aceste modificări?

Da.

.............................
Informare din partea Grupului parlamentar PNL și a Grupului parlamentar al USR referitoare la modificări în componența unor comisii permanente Domnul Liviu Dragnea:

La punctul doisprezece: "Informare din partea Grupului parlamentar PNL și a grupului parlamentar al USR referitoare la modificări în componența unor Comisii permanente".

Grupul PNL cedează către USR un loc în Comisia pentru tehnologia informației, iar Grupul USR cedează PNL un loc în Comisia de agricultură, domnul deputat Stanciu-Viziteu, urmând să fie membru al Comisiei de IT.

Comitetul liderilor este de acord cu acest schimb?

Aprobat.

.............................
Solicitare din partea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci de a lucra marți, 28 februarie 2017, începând cu ora 14.00 (după votul final) Domnul Liviu Dragnea:

Treisprezece: "Solicitare din partea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci de a lucra marți, 28 februarie 2017, începând cu ora 14,00 după votul final".

Dar eu aș vrea să avem votul mâine la ora 14,00.

Deci, să aprobăm să lucreze după votul final.

.............................
Informare din partea doamnei deputat Ioniță Antoneta Domnul Liviu Dragnea:

O informare din partea doamnei deputat Ioniță Antoneta.

Doamna deputat ne informează că a ieșit din starea de incompatibilitate și propun să transmitem această informare către Comisia juridică.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

Aprobat în unanimitate.

.............................
Solicitare din partea domnului deputat Pavel Popescu privind acordarea a două zile de concediu cu plată Domnul Liviu Dragnea:

Solicitarea domnului deputat Pavel Popescu privind acordarea a două zile de concediu cu plată.

Vă propun să fim de acord.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

Aprobat în unanimitate.

.............................
Solicitare din partea domnului deputat Vasile Florin Stamatian privind acordarea a două zile de concediu cu plată Domnul Liviu Dragnea:

Avem o solicitare din partea domnului deputat Vasile Florin Stamatian privind acordarea a două zile de concediu cu plată.

Vă propun să fim de acord.

Cine este pentru? Aprobată în unanimitate.

.............................
Memorandum intern: Calcularea zilelor de concediu plătit al deputaților Domnul Liviu Dragnea:

Avem un memorandum intern - Calcularea zilelor de concediu plătit al deputaților.

Camera a lucrat, așa cum știți, în ianuarie în sesiune extraordinară, iar în această perioadă mai mulți deputați au solicitat să efectueze concedii plătite.

În Regulament avem prevederea că deputații au dreptul la opt zile de concediu cu plată pe sesiune. Nu este clar încă dacă cele opt zile se iau în calcul numai pentru sesiuni ordinare sau și pentru sesiuni extraordinare, și vreau să vă propun să transmitem acest memorandum către Comisia pentru Regulament, pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la calcularea acestor zile.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

S-a aprobat în unanimitate.

.............................
Memorandum Intern: Avizul Biroului Permanent al Camerei Deputaților privind eliberarea, respectiv numirea din/în funcția de director general / șef de departament Domnul Liviu Dragnea:

Avem un memorandum intern privind avizul Biroului permanent al Camerei Deputaților privind eliberarea, respectiv numirea din/în funcția de director general/șef de departament.

Secretarul general ne propune eliberarea din funcție a doi directori generali și a unui șef de departament și numirea altor trei persoane în aceste funcții de înalt funcționar public parlamentar.

Vă propun să fim de acord.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

Sunt voturi împotrivă? Abțineri?

În unanimitate, s-a aprobat.

.............................
Sesizare din partea domnului prof. univ. dr. Mihai Lucan, membru al Academiei de Științe Medicale din România și medic în cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj referitoare la domnul deputat Emanuel Ungureanu Domnul Liviu Dragnea:

Avem o sesizare din partea domnului profesor universitar doctor Mihai Lucan, membru al Academiei de Științe Medicale din România și medic în cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, referitoare la domnul deputat Emanuel Ungureanu.

Domnul academician ne semnalează unele acțiuni întreprinse de un coleg de-al nostru, respectiv domnul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de sănătate.

Vă propun să o desemnăm pe doamna vicepreședinte Carmen Mihălcescu pentru ca, în calitatea de vicepreședinte care coordonează activitatea Comisiei juridice și a Comisiei pentru sănătate, să analizeze această scrisoare și împreună cu cele două comisii să ne prezinte în termen de cel mult două săptămâni o informare și, dacă este cazul, și eventuale propuneri.

Cine este pentru?

Da, vă rog.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Este în regulă.

Este o procedură firească aceasta - de trimitere la comisie.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

Împotrivă? Abțineri?

În unanimitate, s-a aprobat.

.............................
Memorandum intern: Decontarea cheltuielilor legate de deplasarea în circumscripția electorală nr.43 - Circumscripția electorală pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării Domnul Liviu Dragnea:

Avem un memorandum intern privind decontarea cheltuielilor legate de deplasarea în Circumscripția electorală nr.43 - Circumscripția electorală pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării.

Cei patru deputați aleși în Circumscripția nr.43 Diaspora solicită să efectueze cel puțin două deplasări pe lună în circumscripție.

În legislatura precedentă deputații din diaspora au avut dreptul la câte o deplasare în fiecare sesiune parlamentară, câte o deplasare în vacanța parlamentară de iarnă și câte o deplasare în vacanța parlamentară de vară.

Vă rog.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Eu nu am de gând să o expediem sau să o tratăm cu lipsă de atenție; dimpotrivă, este un subiect important. În același timp, are și implicații financiare semnificative asupra sumelor care sunt deja aprobate în Buget destinate deplasărilor externe.

Și eu cred că ar fi bine ca domnii deputați să prezinte un proiect, un draft, un plan anual de deplasări pe luni și țări, și să reluăm discuția.

Vă rog.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Tot la ce am propus eu rămânem, nu?

Domnul Nicușor Dan, vă rog.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Deci, stimați colegi, eu zic să rămânem la propunerea inițială. În sensul că, să se poarte o discuție cu colegii parlamentari din Diaspora, să se ajungă de comun acord la un proiect care să poată îmbina dorințele firești și legitime atât ale dumnealor cât și ale electoratului din Diaspora, care i-a susținut și i-a votat, dar să se încadreze și în prevederile legale și regulamentare.

Și dacă este nevoie să facem ceva modificări, ne propuneți, doamna secretar general, împreună cu colegii din Biroul permanent care vor să se implice și obligatoriu cu cei patru colegi de-ai noștri, la o proximă ședință a Biroului permanent și ne prezentați un punct de vedere.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Domnul Liviu Dragnea:

Se supun aprobării Biroului permanent următoarele materiale pe linia relațiilor parlamentare externe:

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunile Comisiilor pentru afaceri politice și democrație și pentru afaceri juridice și drepturile omului ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, Franța, 6 – 7 martie 2017) Domnul Liviu Dragnea:

Memorandum intern privind participarea la reuniunile Comisiilor pentru afaceri politice și democrație și pentru afaceri juridice și drepturile omului ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Paris din Franța, din perioada 6 - 7 martie 2017.

Participant: un deputat, domnul Mugurel Cozmanciuc, colegul nostru.

Acțiunile au caracter parlamentar și sunt prevăzute în programul de relații externe al Camerei Deputaților pentru anul 2017.

Supun la vot acest memorandum.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

În unanimitate a fost aprobat.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM) (Bruxelles, Belgia, 8 – 9 martie 2017) Domnul Liviu Dragnea:

Al doilea memorandum intern, privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen de la Bruxelles din Belgia, 8 - 9 martie 2017.

Participant: un deputat, doamna Oana Bîzgan, USR, președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și un funcționar.

Acțiunea este prevăzută în programul de relații externe al Camerei Deputaților pentru anul 2017.

Supun la vot.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

În unanimitate a fost aprobat și acest memorandum.

Domnul Ciolacu, după care dumneavoastră.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Haideți să facem atunci un plen reunit miercuri la ora zece dimineața și să facem un Birou permanent reunit, mâine la ora 17,00 după amiază.

Vorbim și cu colegii de la Senat.

Vă rog domnul Ghinea.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Da, și folosiți, eu știu, mâine să vă întâlniți să discutați.

Domnul Dobre după care domnul Steriu.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Am reținut propunerea.

Domnul Steriu, vă rog.

.............................
Domnul Liviu Dragnea:

Susțin total!

Chiar să vedem dacă sunteți primul secretar general care rezolvă problema aceasta. Sau să o faceți invers. Să nu mai poată fi folosite deloc. Nici pe scări nu este simplu.

Dacă nu mai sunt alte observații, vă mulțumesc.

Declar închisă ședința de astăzi.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 18 septembrie 2019, 10:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro