Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 18 octombrie 2017 ora 10:00

Vorbitor: Nicolae Șerban

Proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Parlamentului României nr. 30/1993 privind organizarea și funcționarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații Domnul Șerban Nicolae:

Cu precizarea că Parlamentul, spre deosebire de Serviciul Român de Informații care nu știm câte zile lucrătoare are pe săptămână, noi avem șase. Dar haideți..., voiam să vă spun ceva foarte serios. Nu a existat un termen, termenul este unul rezonabil și este unul cu caracter general. Se pornește de la prezumția că aceste informații există la Serviciul Român de Informații, ele sunt sistematizate, ele sunt ordonate, deci nu se pune problema că le solicită comisia ceva și ei atunci încep să caute. De aceea, termenul este rezonabil. "Șapte zile" cei de la SRI sunt convins că îl vor înțelege cât se poate de corect și este termenul cu caracter general.

În cazul în care este nevoie de suplimentare de informație, de o sistematizare, de o analiză și de o furnizare de informații, ca să spun așa, procesate, bineînțeles că, motivat, se poate da un răspuns. Dar, altminteri, faptul că nu a existat până acum un răspuns și faptul că totul era clasificat, făcea ca activitatea acestei comisii să fie strict limitată la pereții ședinței.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 13 decembrie 2019, 15:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro