Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe nov. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 20 noiembrie 2017 ora 13:30

4. Proiectele Ordinii de zi și Programului de lucru pentru ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din ziua de ....
aprobate consultă

Vorbitor: Nicolae Șerban

Proiectele Ordinii de zi și Programului de lucru pentru ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din ziua de .... Domnul Șerban Nicolae:

Mulțumesc, domnule președinte.

Ați scurtat mult din intervenția mea. Poate că unii au nevoie să facă o pregătire specială ca să citească ceva în plen și e nevoie de minimum 24 de ore pentru asta. Dar eu vă propun, având în vedere ședința de plen a Senatului, ca ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului să fie programată pentru ora 17.30. Noi avem deja programată ședință de plen cu circa 40 de puncte pe ordinea de zi și 11 la vot final programate pentru ora 17.00.

Acum eu înțeleg că și cititul moțiunii este un act procedural parlamentar deosebit de important, încărcat de semnificații politice și ideologice, dar totuși Senatul are programată ședința și, în situația în care începem la ora 16.00 ședința de plen reunit, ședința de plen a Senatului și avem ca prim punct pe ordinea de zi la programul de legiferare astăzi o chestiune sensibilă, asupra căreia s-au pronunțat foarte mulți oameni, mai mult sau mai puțin pricepuți, respectiv achiziția sistemelor de apărare Patriot. Și nu aș vrea să ne mai trezim că cine știe ce om speriat de punerea în pericol a Parteneriatului Strategic România - SUA să-și pună problema că iar trebuie să vină secretarul de stat al Statelor Unite urgent la București, ca să reprogramăm ședința plenului Senatului, așa cum au înțeles unii că așa s-a programat ședința plenului comisiei.

Eu cred că pentru citirea moțiunii și pentru adoptarea celor două hotărâri, respectiv propunerea Comisiei comune privind legile justiției și proiectul Cartei Albe a Apărării, putem să facem ședința plenului reunit la ora 17.30, astăzi, după ce ținem și noi ședința de plen.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 19 septembrie 2019, 5:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro