Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 18 decembrie 2017 ora 10:00

3. Timpul maxim alocat dezbaterilor pentru Legea bugetului de stat pe anul 2018 și pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018

Timpul maxim alocat dezbaterilor pentru Legea bugetului de stat pe anul 2018 și pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Propuneri privindtimpul maxim alocat dezbaterilor asupra celor două proiecte. Câte zece secunde pentru fiecare deputat și senator. Aveți în mapă timpii afectați. În total, 78 de minute pentru dezbateri generale.

Dacă sunteți de acord, vă rog să votați.

Da, domnule senator, vă rog.

Domnul Dorin-Valeriu Bădulescu:

Domnule președinte, la trecuta ședință am votat o altă propunere cu 15 secunde pentru fiecare deputat și senator, astfel încât se mărea timpul de dezbateri. Aceeași propunere aș vrea să fac Biroului permanent și acum, având în vedere că grupurile parlamentare mai mici, cum este ALDE, cum este PMP-ul, au numai 4 minute. Sunt câteva modificări, nu ar fi foarte multe minute în plus, s-ar ajunge la 6 - 7 minute pentru cel mai mic grup, evident corespunzător și grupurilor mai mari, vor avea minute în plus.

Este o lege importantă și din punctul nostru de vedere cred că am avea ce spune fiecare dintre partide.

Mulțumesc.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Am să supun întâi la vot propunerea de timp alocat conform proiectului. Cine este pentru? Vă rog să votați.

Mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri? Nu sunt.

S-a votat în unanimitate.

Deci cea de a doua propunere a căzut.

.............................
Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Punctul 3, pentru dezbaterea articolelor din Bugetul asigurărilor sociale de stat se propune alocarea a 30 de minute.

Dacă acest timp se epuizează, amendamentele se supun votului fără a mai fi susținute.

Da, domnule senator, vă rog.

Domnul Dorin-Valeriu Bădulescu:

Domnule președinte, am observat propunerea pentru dezbaterea pe amendamente, numai că în anexă, de exemplu, la Anexa nr. 3.15 sunt un număr de 1733 de amendamente și numai 290 de minute pentru dezbaterea lor.

Ați afirmat mai devreme că se alocă un minut pentru fiecare amendament. Ori, în contextul ăsta, nu există corespondență în calcul. Nu știu cine a făcut calculul, dar este anexa greșită.

La fel la Ministerul Sănătății, Anexa nr. 3.26 - 1 446 de amendamente și numai 200 de minute. Dacă am face un calcul, să știți că la anexa anterioară, cea cu 1 729 avem 10 secunde de amendament, la acea din urmă sunt 8 secunde pentru amendament, nicidecum un minut, dacă facem calculul exact pe ceea ce se propune aici în listă.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnule senator, noi avem propunerea să acordăm cinci minute pentru fiecare articol și un minut pentru fiecare amendament la articolul respectiv, altfel nu ne putem încadra nici până la toamnă, toamna viitoare, evident. Deci așa a fost și până acum, aceeași procedură o menținem și acum.

Supun votului dumneavoastră propunerile pentru dezbaterea pe articole și...

Domnul Dorin-Valeriu Bădulescu:

Domnule președinte, vreau să ni se prezinte o modalitate de calcul, că nu mi se pare normal, chiar nu știm matematică? Mie îmi este extrem de simplu, să se prezinte modalitatea de calcul ca să înțeleg și eu, că poate nu înțeleg.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

V-am explicat cu toată disponibilitatea care este procedura, aceeași care a fost folosită și la celelalte dezbateri pe buget, nu este prima dezbatere pe buget, nu este prima dată că avem un număr atât de mare de amendamente.

Supun votului dumneavoastră propunerea pe care o aveți în mapă.

Cine este pentru?

Vă rog să votați.

Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri. Nu sunt.

Din sală: O abținere.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

O abținere? O abținere. Îmi cer scuze.

S-a aprobat și această chestiune.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 28 octombrie 2020, 11:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro