Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 18 decembrie 2017 ora 10:00

Vorbitor: Bădulescu Dorin-Valeriu

Timpul maxim alocat dezbaterilor pentru Legea bugetului de stat pe anul 2018 și pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 Domnul Dorin-Valeriu Bădulescu:

Domnule președinte, la trecuta ședință am votat o altă propunere cu 15 secunde pentru fiecare deputat și senator, astfel încât se mărea timpul de dezbateri. Aceeași propunere aș vrea să fac Biroului permanent și acum, având în vedere că grupurile parlamentare mai mici, cum este ALDE, cum este PMP-ul, au numai 4 minute. Sunt câteva modificări, nu ar fi foarte multe minute în plus, s-ar ajunge la 6 - 7 minute pentru cel mai mic grup, evident corespunzător și grupurilor mai mari, vor avea minute în plus.

Este o lege importantă și din punctul nostru de vedere cred că am avea ce spune fiecare dintre partide.

Mulțumesc.

.............................
Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 al Autorității Naționale pentru administrare și reglementare în Comunicații (ANCOM) Domnul Dorin-Valeriu Bădulescu:

Domnule președinte, nu ați pus în discuție timpul maxim alocat pe articole, pe timpii de dezbatere. Ați discutat doar despre timpul alocat pentru grupurile parlamentare, pentru dezbateri generale.

Ce aș vrea să remarc aici, că ni s-a pus în mapă un tabel cu situația pe amendamente și propunere timp de dezbatere. Ori, Biroul n-a votat încă acest lucru și ați trecut la punctul 4, vorbim de ANCOM. Acest lucru era la punctul 3.

.............................
Timpul maxim alocat dezbaterilor pentru Legea bugetului de stat pe anul 2018 și pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 Domnul Dorin-Valeriu Bădulescu:

Domnule președinte, am observat propunerea pentru dezbaterea pe amendamente, numai că în anexă, de exemplu, la Anexa nr. 3.15 sunt un număr de 1733 de amendamente și numai 290 de minute pentru dezbaterea lor.

Ați afirmat mai devreme că se alocă un minut pentru fiecare amendament. Ori, în contextul ăsta, nu există corespondență în calcul. Nu știu cine a făcut calculul, dar este anexa greșită.

La fel la Ministerul Sănătății, Anexa nr. 3.26 - 1 446 de amendamente și numai 200 de minute. Dacă am face un calcul, să știți că la anexa anterioară, cea cu 1 729 avem 10 secunde de amendament, la acea din urmă sunt 8 secunde pentru amendament, nicidecum un minut, dacă facem calculul exact pe ceea ce se propune aici în listă.

.............................
Domnul Dorin-Valeriu Bădulescu:

Domnule președinte, vreau să ni se prezinte o modalitate de calcul, că nu mi se pare normal, chiar nu știm matematică? Mie îmi este extrem de simplu, să se prezinte modalitatea de calcul ca să înțeleg și eu, că poate nu înțeleg.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 26 februarie 2020, 9:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro