Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 4 aprilie 2018 ora 12:37

5. Solicitare din partea domnului deputat Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, liderul Grupului parlamentar USR
nu a fost aprobată consultă

Solicitare din partea domnului deputat Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, liderul Grupului parlamentar USR Domnul Florin Iordache:

Solicitare din partea domnului deputat Claudiu Năsui, liderul Grupului USR. Domnul deputat solicită Biroului permanent să facă demersurile necesare pentru publicarea raportului privind România adoptat de GRECO la sfârșitul lunii martie 2018 având ca temă modificările Legilor Justiției.

Așa cum știți, procedura și practica la GRECO - Guvernul este cel care autorizează. Punctul de vedere al Ministrului Justiției a fost acela că va solicita Guvernului publicarea. În momentul în care va fi publicat, atunci stăm de vorbă.

Vă rog, domnul Năsui.

Domnul Claudiu-Iulius-Gavril Năsui:

Da. Este vorba să facă și Parlamentul un demers prin Biroul permanent - să ceară Guvernului să urgenteze acest lucru. Având în vedere dezbaterile pe Legile Justiției, oricare sunt opiniile noastre - divergente sau nu - asupra modificărilor, cred că este important să avem și acest punct de vedere și să vedem și acest raport. Și de aceea cred că este doar un element de transparență; nu tranșează dezbaterea în nici un sens dacă am cere Guvernului sau instituțiilor abilitate, Ministerului Justiției, să întreprindă demersurile să urgenteze publicarea acestui raport.

Mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Aceasta este o solicitare a dumneavoastră, o voi supune votului, dar repet: v-am și precizat - potrivit practicii GRECO, Guvernul este cel care aprobă publicarea. În momentul în care Guvernul va publica...

E o solicitare a Grupului USR de a solicita în plus Guvernului de a publica acest raport.

Cine este pentru? Două voturi pentru.

Mulțumesc.

Această solicitare a fost respinsă.

Mergem mai departe.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 5 aprilie 2020, 17:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro