Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2008 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 6 februarie 2008 ora 10:00

Vorbitor: Gabor Gheorghe

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Gheorghe Gabor:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Sunt două probleme de discutat aici.

O primă problemă ridicată de domnul Rădulescu, liderul Grupului PDL, aceea de a fi modificat programul din această săptămână și de a organiza ziua de mâine plen, pentru ca să se poată citi moțiunea simplă, propusă de acest grup parlamentar. Eu cred că, așa cum s-a spus, de altfel, mai înainte, și nu vreau să repet, programul Camerei nu poate să fie modificat astăzi, cu atât mai mult cu cât, foarte mulți parlamentari au alt program, programul stabilit, potrivit a ceea ce ni s-a comunicat luni, vizavi de programul Camerei din această săptămână. Și este și împotriva Regulamentului. De aceea, deși fac parte din grupul parlamentar al cărui guvern este vizat, prin această moțiune simplă, trebuie să mă opun. Nu mă opun, pentru că fac parte din acest grup parlamentar, ci pentru că este propunerea făcută împotriva Regulamentului.

O a doua chestiune, care s-a ridicat aici de către domnul vicepreședinte Oltean, este aceea a modificării programului Camerei. Personal, nu am nimic împotriva modificării acestui program, în sensul ca și joia să fie zi de plen, dar motivarea făcută de domnul vicepreședinte Oltean, mi se pare jignitoare pentru membrii a foarte multor comisii care lucrează cu pasiune, cu pricepere și care nu dau peste cap programul pe care-l au. Fac parte din Comisia juridică și să știți că în Comisia juridică avem foarte multe probleme, avem foarte multe proiecte legislative pe care trebuie să le examinăm. Eu spun că le examinăm cu responsabilitate, nu ne grăbim să le dăm peste cap și cred că raportul pe care comisia îl face pe proiectele de legi, unde trebuie să facem raport, este o dovadă a modului în care se muncește în această comisie. Se muncește și marți după amiază, se muncește și miercuri; astăzi, comisia este reunită și sigur că dacă problemele care sunt pe ordinea de zi nu vor putea fi soluționate astăzi, se va lucra și mâine. De aceea, în ceea ce privește modificarea programului pe viitor, pentru ca joia să fie zi de plen, dacă va fi necesar, sigur că este util, dar dacă ordinea de zi în ședințele de plen se epuizează, nu are nici un sens să stabilim plen și pe zi de joi. Totul depinde de aglomerația de proiecte legislative a Camerei și în funcție de aceasta, cred eu că, Biroul permanent va putea să stabilească de la săptămână la săptămână programul Camerei. Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 octombrie 2019, 5:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro