Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 3 iunie 2019 ora 13:00

Vorbitor: Ponta Victor-Viorel

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Victor-Viorel Ponta:

Mulțumesc, domnule președinte.

Aș vrea să adaug ceva înainte de a intra pe ordinea de zi.

Vreau să apreciez decizia, mă rog, decizia plenului Camerei de a pune în aplicare solicitarea noastră privind formarea unui nou grup în baza Deciziei Curții Constituționale și, în consecință, aș vrea să vă rog, având în vedere punctul 6 prin care dumneavoastră informați asupra demisiei din funcția de chestor, aș vrea să vă rog să dispuneți includerea pe ordinea de zi, la ora 16,00, a alegerii unui nou chestor și să propun în numele grupului PRO Europa un candidat pentru această funcție. Vă mulțumesc.

.............................
Solicitare din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, privind întocmirea raportului și includerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.288/2015 privind votul prin corespondență, votul electronic, precum și modificarea și completarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente (Pl-x nr.146/2019) Domnul Victor-Viorel Ponta:

Da. Foarte scurt, domnule președinte.

Tocmai pentru că e vorba de faptul că mai multe grupuri au diverse proiecte, cred că soluția cea mai eficientă este să retrimitem proiectul la ultima comisie sesizată - domnul Nicolicea cred că știe mai bine, probabil Comisia juridică, nu? a fost ultima care a dat un raport sau, mă rog - și acolo să fie strânse toate proiectele.

Eu cred că nici un proiect nu e perfect. Fiecare poate să mai ia ceva de la celălalt, nu vreau să fie proiectul PRO România, sau PNL, sau PSD sau... Cel care e cel mai avansat. Să strângem toate proiectele, se fac amendamente și să venim cu o formă agreată de toată lumea.

Cred că și procedural și politic asta este soluția corectă. Altfel mergem cu un proiect înainte, îl respingem și o să spună că nu vrem vot, ceea ce ar fi total greșit.

Mulțumesc.

.............................
Informare din partea domnului deputat Ion-Marcel Ciolacu privind demisia din funcția de chestor al Camerei Deputaților ca urmare a alegerii în funcția de președinte al Camerei Deputaților Domnul Victor-Viorel Ponta:

Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 28 mai 2020, 4:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro