Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe sep. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 24 septembrie 2019 ora 12:36

8. Scrisoare din partea E.S. domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România privind organizarea unei expoziții în fața sălii de plen a Camerei Deputaților
aprobată consultă

Scrisoare din partea E.S. domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România privind organizarea unei expoziții în fața sălii de plen a Camerei Deputaților Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Scrisoare din partea E.S. Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România privind organizarea unei expoziții în fața sălii de plen a Camerei Deputaților în perioada 14 - 17 octombrie.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri?

Unanimitate.

Întrucât s-a epuizat ordinea de zi, vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră.

Domnul Pambuccian, vă rog.

Domnul Varujan Pambuccian:

Domnule președinte, vă mulțumesc.

Două lucruri aș vrea să spun, care nu sunt legate între ele.

Vă mulțumesc pentru aprobarea pentru expoziție.

O să vedeți acolo manuscrise, nu originalele, facsimile după manuscrise de secol V, VI, printre ele găsindu-se - și sper să reușească s-o localizeze - o hartă a locului în care ne aflăm noi și unde scrie voloh pe teritoriul Țării Românești. Ceea ce este o consemnare foarte veche a prezenței vlahilor acolo. S-ar putea să fie chiar prima.

A doua chestiune este legată de, hai s-o numim bâlba care s-a întâmplat astăzi cu suplimentarea aceea ca marjă a locurilor în comisii.

Eu cred că lucrul ăsta ar trebui să-l reluăm și ar trebui să-l rediscutăm; probabil discutat încă o dată mai bine, făcută din nou o propunere și adusă din nou în Cameră. Poate că atunci ar fi un moment potrivit să discutăm și o propunere foarte veche a grupului nostru parlamentar inspirată din modul în care sunt reprezentate grupurile în Parlamentul, în Camera inferioară germană. E o idee interesantă și poate o discutăm și pe aceasta cu această ocazie.

Vă mulțumesc.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Știu că merg la Comisia de regulament, unde fiecare grup are un singur vot și, deci, toată lumea...

Mai este o problemă.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Mai este o problemă în acea comisie. Acolo există persoane, conform deciziei plenului, nominalizate pentru a face parte din această comisie în care este reprezentat fiecare grup parlamentar. Ca atare, în mod evident, fiecare grup parlamentar prezent, era și reprezentantul grupului PRO Europa. Dar era reprezentat și grupul parlamentar ALDE.Astăzi dimineață aveați două locuri, un sigur grup parlamentar în comisia aceasta, pentru că persoana care nominal făcea parte din comisie era acolo, persoana care reprezenta grupul PRO România era și ea acolo; ca atare, aveați o reprezentare dublă față de toate celelalte comisii.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Da. Nu este nicio... Am mai trăit, după cum bine știți, să fie de la PRO România doi reprezentanți la Comitetul liderilor și, mai mult, unul vota pentru și unul contra. Adică se poate și mai rău.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Tocmai din acest motiv, domnule președinte, grupul PRO Europa este cel mai atractiv, pentru că la noi este libertate și...

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu mă înscriu!

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Avem un Varujan, e suficient.

Rugămintea mea era următoarea: tocmai asta, să ținem cont de toate schimbările care s-au făcut și cumva să reintroducem, că ideea n-a fost rea și am susținut-o. Dar să ținem cont de toate aceste schimbări care au apărut: a dispărut un grup, a apărut, a crescut altul și, când venim cu hotărârea, să o facem fără nici un fel de discuții între noi. Și, sincer, eu am crezut că asta era soluția și azi. Sau, mă rog, poate a fost o testare a majorității în Camera Deputaților azi și a fost utilă și asta. Dar altfel...

E un bun început. Ideea este că și eu susțin propunerea domnului Pambuccian de a re lua discuția pe acest text, să-l adaptăm doar la schimbări și să reintroducem la vot.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Hai că mai avem timp până la BPR!

În acest moment, grupul...

Da, vă rog.

Domnul Emil-Marius Pașcan:

Domnul președinte, dacă tot suntem la vremea momentelor "solomonice" ale prieteniei, țineți cont că poate și acest Regulament poate fi modificat în sensul ca fiecare grup parlamentar să aibă un reprezentant în Biroul permanent, fiindcă este cât se poate de firesc.

De altfel, după cum bine știți, PMP-ului i s-a tot promis acest lucru, în mod consecvent în actuala legislatură.

Nu s-a întâmplat absolut nimic.

Mulțumesc.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Și eu mulțumesc.

Mai este... Comitetul liderilor, ce faceți cu programul de săptămâna viitoare? Am înțeles că totuși doriți o modificare. Grupul UDMR am înțeles că doriți o modificare la program, ne-a aprobat un program pentru săptămâna viitoare.

Domnul Marton Arpad-Francisc:

Nu este chiar o dorință, e o întrebare.

Este o Cutumă parlamentară, ca la începutul anului școlar, atât cel universitar și cel preuniversitar, să avem activitate în teritoriu. Și întrebarea este dacă menținem această Cutumă, ca atare începem activitatea de săptămâna viitoare în ziua de marți?

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Decideți în Comitetul liderilor și mai dăm pe urmă un vot pe program sau...?

Domnul Marton Arpad-Francisc:

Atunci este o întrebare logică, ce se întâmplă cu ziua de marți, va deveni o zi de miercuri? Zi de luni? Și atunci miercuri...

Domnul Alfred-Robert Simonis:

Eu vă propun să discutăm asta atunci când avem pe ordinea de zi programul pentru săptămâna viitoare, prin urmare dacă sunteți de acord să facem ședința Comitetului liderilor acum.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 28 mai 2020, 5:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro