Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 26 octombrie 2009 ora 13:00

Vorbitor: Markó Béla

Stabilirea orarului și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul egal și gratuit al candidaților pentru funcția de Președinte al României la serviciile publice de radio și televiziune Domnul Markó Béla:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Trebuie să vă mărturisesc că, în acest moment, eu sunt total nelămurit, având un statut foarte interesant - sunt președinte de partid, în același timp, nu sunt candidat. Trebuie să clarific dacă eu, în acest moment, sunt reprezentant al candidatului nostru pentru Președinție sau am și o altă menire. Cu alte cuvinte dacă am posibilitatea să mai apar în mod public în luna care urmează în legătură cu vreo problemă de interes național sau nu. Eventual în calitate de senator totuși voi putea să-mi dau cu părerea legat de o problemă legislativă.

De fapt, aș prefera, așa cum se conturează lucrurile, aș prefera această variantă, și anume, pentru o lună, cu toții să lăsăm numai candidații și reprezentanții candidaților să participe în emisiunile electorale și, în rest, noi încercăm să ocolim această regulă. Dar nici așa nu vom reuși, așa că va trebui să clarificăm foarte bine cine, ce poate face în această lună.

Oricum, nu CNA-ul este de vină pentru ideea extrem de originală să suprapunem două campanii electorale în aceeași perioadă. Trebuie să clarificăm acest lucru, fiindcă noi, de acum încolo, vom avea două campanii electorale - una pentru alegerile prezidențiale și cealaltă pentru referendum. Și atunci, soluția cea mai bună este cea mai simplă și anume să se clarifice foarte bine, în acest moment, care sunt regulile pentru campania electorală pentru alegerile prezidențiale, cine, cât timp și așa mai departe poate să apară și în ce emisiuni și cât mai repede CNA-ul să clarifice regulile, după aceea, împreună cu noi, bineînțeles, să concretizăm acest lucru, pentru referendum. Pentru referendum, la fel, reguli foarte stricte, foarte clare și foarte concrete și, în rest, eu însumi sunt pentru ideea ca în restul emisiunilor să apară cât mai puțini politicieni, să apară cât mai puțin, inclusiv cu ideea reprezentării unor autorități publice, cei care sunt interesați în aceste două campanii.

Vom avea două campanii. Atunci e nevoie de două repartizări, două soluții paralele și mergem mai departe.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 6 martie 2021, 7:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro