Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 22 martie 2010 ora 13:00

Vorbitor: Bănicioiu Nicolae

Solicitare din partea unui număr de 55 de deputați de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă Domnul Nicolae Bănicioiu:

Și eu vroiam să certific același lucru ca domnul Dușa și vroiam să-l asigur pe colegul meu, domnul Voinescu, că Regulamentul seamănă, dacă nu este aproape identic cu cel din Comisia Nemirschi, cel care a fost propus și pentru Comisia Nemirschi.

Vroiam să spun că dacă ne uităm în obiectivele pe care și le propune comisia, o să înțelegem de ce nu poate fi obiectul Comisiei de sănătate.

Deci, la Comisia de sănătate se pot elabora politici sau diverse propuneri pentru a reglementa problemele din sănătate sau lista cu substanțele permise sau nepermise de natură etnobotanică, dar aici se propune identificarea numărului real al victimelor consumului de plante etnobotanice, modul în care instituțiile statului au acționat referitor la activitatea acestor comercianți, deci, sunt probleme de natură mai grave și probleme care, repet, nu fac obiectul Comisiei de sănătate, iar dacă decesul a 4 persoane înțeleg eu nu este suficient ca să ne facă să credem că este necesară o comisie de anchetă, atunci chiar am mari rezerve față de ceea ce facem noi în forul legislativ.

De aceea, eu consider importantă o astfel de comisie și cred că ar trebui investigat cu această ocazie și modul în care au fost folosite cele 10 zile. Știți că au fost 10 zile pentru ca acești comercianți să-și distrugă stocurile sau să facă nu știu ce cu plantele respective. De aici au pornit tot felul de speculații în presă. Evident, nu trebuie să le credem până nu avem dovezi palpabile, dar eu cred necesară această comisie.

Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 27 septembrie 2022, 16:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro