Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 21 aprilie 2010 ora 13:30

Vorbitor: Bănicioiu Nicolae

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Nicolae Bănicioiu:

Mulțumesc.

Eu vreau să încep prin a spune că, principial, sunt de acord cu ce spunea domnul Voinescu. Problema este în felul următor, că n-ați sesizat nuanța de ironie pe care a abordat-o domnul Ganț. Deci, haideți să lămurim lucrurile.

Dumneavoastră, PD-L-ul, printr-un vicepreședinte, ați făcut o propunere, pe care noi am discutat-o, s-a adoptat acea propunere, ați anunțat-o frumos la presă, astăzi toți ne-am ținut de acea propunere. Problema este în felul următor: nu v-ați ținut dumneavoastră. Deci, PD-L-ul n-a venit astăzi. Deci, cei care au absentat ați fost dumneavoastră, PD-L-ul, ca să lămurim lucrurile, ca să nu ne mai faceți morală prin ricoșeu. Puteți verifica prin foaia de prezență, pentru că așa cum spunea și doamna Aurelia Vasile, la anumite voturi chiar v-am bătut, dacă nu a fost egalitate.

Dacă vă aduceți aminte, la Biroul permanent trecut eu am spus: "Domnilor, este o propunere bună, dar sper să nu fie în același tip populist pe care-l practicați de atâta timp. Haideți să vă și țineți de ea", da? Și-l rugasem pe domnul Oltean să vorbească întâi cu Grupul parlamentar PD-L, da? Ceea ce ne-a promis atunci că face.

Deci, scuzați-ne, nu ne certați pe noi pentru că nu vă vin parlamentarii dumneavoastră. Purtați o discuție întâi cu Grupul parlamentar PD-L, aduceți-i acolo, pentru că nu trebuie să meargă nimeni cu arcanul după parlamentarii dumneavoastră. Problema este a dumneavoastră.

Deci, noi am venit astăzi și chiar ne simțim, eu unul mă simt jignit. Deci, noi am venit astăzi aici, da? și rândul PD-L-ului era gol. Îmi pare foarte rău s-o spun, dar nu mai dați prin ricoșeu că parlamentarii ș.a.m.d. De acord, trebuie să se supună programului. Evident, nu? Programul parlamentarilor. Suntem cu toții de acord, dar spuneți-le asta și colegilor dumneavoastră, care nu vin. Asta-i problema, deci absenteismul de la PD-L îl corectați dumneavoastră, PD-L-ul.

.............................
Domnul Nicolae Bănicioiu:

Domnule vicepreședinte, putem sta și joia. Dar haideți, dacă tot am definit noțiunea de absenteism acceptabil, practic asta am înțeles din ce ați spus dumneavoastră, haideți să fim corecți unii cu alții. Dumneavoastră trebuie să vă aduceți parlamentarii, să asigurați și cvorumul și să aveți și votul și la fel și noi.

.............................
Domnul Nicolae Bănicioiu:

Eu nu accept.

.............................
Scrisoare din partea Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport referitoare la calendarul propus pentru dezbaterea inițiativelor legislative nr. Plx 115/2010, Plx 156/2010, Plx 180/2010, Plx 191/2010, Plx 182/2010, având același obiect de reglementare - Legea Educației Naționale Domnul Nicolae Bănicioiu:

Vroiam să fac doar un apel cât mai succint.

Domnul Zgonea a prezentat foarte clar argumentele. Eu sunt convins că are dreptate. Problema, până la urmă, înțeleg eu, este în funcție de nume, nu? a cui este paternitatea acestei legi, până la urmă pe asta ne certăm. Și atunci, scuzați-mă, dar și eu am dreptul să-mi pun întrebarea dacă există bună credință. Deci, și PD-L-ul poate face amendamente, poate face tot felul de discuții pe celelalte proiecte de legi. Nu înțeleg de ce trebuie să le excludem din start. Asta era întrebarea.

.............................
Domnul Nicolae Bănicioiu:

Eu am o propunere foarte scurtă, să mai cerem încă o dată graficul de program de la Comisia de educație.

.............................
Memorandum intern: Solicitare ministudiouri Vox News și OTV la nivel P1 Domnul Nicolae Bănicioiu:

Tot pentru stenogramă. Să facem un calcul pe parlamentari și o să vedeți că avem mai mulți.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 1 octombrie 2022, 9:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro