Depunere de candidaturi pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei

În categoria Informări28 mai 2020

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, în ședință comună din data de 26 mai 2020, ca pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, respectiv un post de vicepreședinte și două de membru în comitetul de reglementare al ANRE, propunerile nominale să fie depuse până la data de 4 iunie 2020.


Potrivit prevederilor art.4 alin.(2) și (4) din OUG 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Legea nr.160/2012, cu modificările și completările ulterioare, propunerile nominale vor fi depuse la unul dintre secretariatele comisiilor de specialitate din cele două camere, respectiv Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, Comisia pentru energie, infrastructura energetica si resurse minerale a Senatului și Comisia economica, industrii și servicii a Senatului iar nominalizarea funcțiilor se face la propunerea comună a acestora.


Candidaturile trebuie să fie însoțite de următoarea documentație: curriculum vitae și o declarație pe proprie răspundere că îndeplinesc condițiile și criteriile legale prevăzute în art.3 alin.(4), art.4 alin.(2)-(4), alin.(12) și alin.(13) din OUG nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

Depunere de candidaturi pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

În categoria Informări26 mai 2020

În conformitate cu dispozițiile art. 24 din Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, în ședința comună din 26 mai 2020, numirea a șapte membri ai Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, dintre care șase pentru mandate complete și unul pentru rest de mandat.


Candidaturile se pot depune până la data de 4 iunie 2020 la Secretarul General al Camerei Deputaților, respectiv la Serviciul pentru lucrările Biroului permanent al Senatului.


În ceea ce privește candidaturile depuse în 2019 pentru locul vacant pe rest de mandat până în 2023, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit reluarea procedurii, urmând ca toți candidații înscriși să-și redepună dosarele actualizate în termenul stabilit de Birourile permanente reunite.


În termen de 10 zile de la publicarea candidaturilor se pot depune obiecțiuni argumentate, în scris, la comisiile de specialitate, cu privire la candidaturile depuse.

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 03 iunie 2020


primită de la doamna deputat Cristina Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
PSD si PNL nu respectă dreptul constituțional al copiilor la educație și informație în școli!

PSD si PNL nu respectă dreptul constituțional al copiilor la educație și informație în școli! Semnătura părinților este o dublă reglementare și o birocrație inutilă!

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 03 iunie 2020


primită de la domnul deputat Cornel Itu (Grupul parlamentar al PSD)
Românii cu boli cronice, bătaia de joc a Guvernului Orban

Situația românilor care suferă de boli cronice în criza sanitară generată de pandemia de coronavirus a fost și este, în continuare, complet neglijată de Guvernul Orban. Sute de mii de pacienți cronici, diagnosticați cu cancer, diabet, AVC, boli renale sunt lăsați de izbeliște de stat, deși ar trebui să beneficieze de tratamente prompte, care le pot salva viața.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 03 iunie 2020


primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grupul parlamentar al PSD)
Dublarea alocațiilor pentru copii, o datorie morală și obligație legală. PNL, să-ți fie rușine!

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat că dublarea alocațiilor pentru copii reprezintă o datorie morală și o obligație legală. Totodată, Beatrice Tudor a mai arătat că liberalilor ar trebuie să le fie rușine după ce au încercat să amâne dublarea alocațiilor, la doar două zile după ce liderii și parlamentarii PNL trimiteau mesaje cu ocazia Zilei Copilului.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 03 iunie 2020


primită de la domnul deputat Claudiu-Augustin Ilișanu (Grupul parlamentar al PSD)

În declarația sa politică intitulată ,,PNL nu poate aduce perspective pozitive în viața copiilor. Demagogia și incompetența guvernanților afectează inclusiv educația copiilor. De ce nu luați măsuri pentru a mări alocațiile și a aduce mai multă bucurie în viața copiilor și a părinților?”, deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu transmite un următorul mesaj:

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 03 iunie 2020


primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Ludovic cel rupt de economie

Premierul României, Ludovic Orban, pare total rupt de realitățile economice, efectiv nici nu înțelege, nici nu știe să-și gestioneze propriile proiecte. Mai mult, pare și bipolar sau cel puțin amnezic, exemplul cel mai clar fiind al Fondului Suveran de Investiții, o idee promovată de PSD încă din 2019.

Vezi stirea
Vezi mai multe stiri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult