Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Structuri parlamentare 2012-2016 > Camera Deputaților > Comisii > Cultură Versiunea pentru printare
2012-2016

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Sesizări depuse la Consiliul Național al Audiovizualului

În cursul zilei de luni, 28 noiembrie, am depus la CNA două sesizări. Prima sesizare solicită verificarea de către această instituție a modalității prin care conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de Prim-Ministrul Dacian Cioloș postului TVR 1, pentru emisiunea Viața Satului. Aceasta a primit nr. de înregistrare 10486/28.11.2016. Cea de-a doua se referă la implicarea postului de televiziune Olt TV în campania electorală pentru alegerile parlamentare și are nr. de înregistrare 10487/28.11.2016.

29 noiembrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Sorinel Știrbu (Grup PNL)

În cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă va avea loc luni, 28 noiembrie, începând cu ora 14.00, la cabinetul președintelui comisiei, situat la nivelul 1M, corp B2, audierea Președintelui-director general al Societății Române de Televiziune, doamna Irina Radu.

28 noiembrie 2016
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Mircea Albulescu – o stea care va străluci întotdeauna

Mircea Albulescu este unul dintre cei mai mari și mai iubiți actori români, iar acest lucru va rămâne așa în ciuda faptului că astăzi a ales să meargă mai departe. Așa cum noi nu îl vom uita, sunt convins că și el va veghea asupra noastră, a iubitorilor de frumos.

8 aprilie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Gigel Știrbu: ”Sărăcia trebuie cântărită la fel și în cazul unei opere de tezaur și în cazul unui stadion de provincie”

Apreciez faptul că, după lungi dezbateri, reprezentanții Guvernului României, prin vocea prim-ministrului Dacian Cioloș, au comunicat decizia de a exercita dreptul de preemțiune al statului român asupra operei de tezaur ”Cumințenia pământului”.

17 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
10 mai - Ziua Independenței României. Oamenii de cultură și PNL fac apel pentru respectarea adevărului istoric

La finalul anului 2013, am inițiat proiectul de Lege pentru declararea zilei de 10 mai - Ziua Independenței României. Propunerea a fost semnată de 77 de deputați și senatori. Conducerea Camerei Deputaților a decis ca raportul pe acest proiect să fie redactat de Comisia pentru muncă, pretextând că este vorba de o zi liberă și nu de către Comisia pentru cultură, așa cum ar fi fost normal, având în vedere că proiectul se referă la o chestiune de identitate națională.

8 februarie 2016 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu


Doamnei Alina Gorghiu, co-președinte al Partidului Național Liberal
Domnului Vasile Blaga, co-președinte al Partidului Național Liberal
Domnului Victor Ponta, președinte al Partidului Social Democrat
Domnului Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Partidului Liberal Reformator
Domnului Daniel Constantin, președinte al Partidului Conservator
Domnului Gabriel Oprea, președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României
Domnului Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate Maghiare din România
Domnului Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale
Domnului Ștefan Burlacu, liderul Grupului Parlamentar Popular și Democrat

Doamnă, Domnilor președinți,
România democrată are astăzi propriul său drum în Europa și în lume, pe care înaintează mai repede sau mai încet, mai optimistă sau mai împovărată, dar independentă și demnă.

20 martie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

În această zi, s-a stins actorul si regizorul George Motoi, una dintre cele mai mari personalități ale scenei românești ale secolelor XX și XXI. Domnul George Motoi a regizat 20 de spectacole care s-au jucat pe scenele țării, a jucat peste 30 de roluri în filme și a primit numeroase premii în cadrul festivalurilor datorită activității sale prodigioase.

5 martie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă

Joi, 12 iunie, începând cu orele 11.30, va avea loc la Sibiu o ședința specială a Comisiei pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților. Întrunirea se va ține în sala de ședințe din cadrul Primăriei Sibiu.

11 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia de cultură, arte, mijloace de informare în masă

Deputatul Florin-Alexandru Alexe, președinte al Comisiei de cultură, arte, mijloace de informare în masă al Camerei Deputaților, susține modificările legislative propuse de marile personalități ale culturii românești privind managementul instituțiilor publice de cultură.

5 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Dezavuăm declarațiile deputatului Victor Cristea vizavi de filmul "Poziția copilului"

Deputatul PNL, Gigel Știrbu, Președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă și-a exprimat poziția față de declarațiile referitoare la producția cinematografică, "Poziția copilului" ale deputatului PSD, Victor Cristea.

24 septembrie 2013 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 8 august 2022, 1:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro