Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicate de presa

În cadrul Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care a avut loc la Strasbourg în data de 11 octombrie 2016, în marja celei de-a patra părți a Sesiunii APCE, a fost organizată o audiere pe marginea raportului "Modalități posibile de îmbunătățire a finanțării situațiilor de urgență privind refugiații"al cărui raportor este domnul deputat deputat Cezar Preda.
13 octombrie 2016 detalii | fotografii
Marți, 11 octombrie 2016, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, doamna deputat Maria Grecea, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție .
13 octombrie 2016 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 10 - 14 octombrie 2016), domnul deputat Attila Korodi, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul în numele grupului Popularilor Europeni, în cadrul dezbaterii pe marginea raportului de activitate al Biroului și Comisiei Permanente.

11 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 4 iulie 2016, se desfășoară la Berlin Conferința parlamentară privind utilizarea mass-media ca o condiție esențială pentru alegerile democratice, la care participă domnul deputat Florin Pâslaru, în calitatea sa de membru al Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și al Delegației Parlamentului României la APCE.

4 iulie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

privind vizita de documentare (Baku, 15-17 iunie 2016) și participarea la misiunea de observare a alegerilor parlamentare din circumscripția Agdash (Agdash, Azerbaidjan, 18 iunie 2016)

În zilele de 17 și 18 iunie 2016 domnul deputat Cezar Preda a participat la vizita de documentare în Republica Azerbaidjan, în calitate de membru al delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și de co-raportor al Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare) a APCE.

20 iunie 2016 detalii
În cadrul Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care a avut loc la Paris, în data 24 mai 2016, a fost organizată o audiere pe marginea raportului Viitorul Libiei: între amenințările de terorism și o perspectivă democratică, al cărui raportor este domnul deputat Attila Korodi.
25 mai 2016 detalii | fotografii
Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene și parlamentarul de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, a reprezentat România într-o delegație la Strasbourg pentru a depune la Consiliul Europei instrumentele de ratificare a Convenției de la Istanbul.
24 mai 2016 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

privind participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membrele ale Consiliului Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
(Paris, 23 mai 2016)

În data de 23 mai 2016, la Paris, au avut loc lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membrele ale Consiliului Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care a participat domnul deputat Cezar Preda, președintele Comisiei APCE și membru al Delegației Parlamentului României la APCE.

24 mai 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

privind participarea la reuniunile Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului și pentru regulament ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Roma, 17 – 18 mai 2016)

În perioada 17 – 18 mai 2016, la Roma, s-au desfășurat lucrările Comisiilor pentru afaceri juridice și drepturile omului și pentru regulament, imunități și afaceri instituționale ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), precum și seminarul cu tema Responsabilitatea parlamentară organizat de cele două Comisii ale APCE în cooperare cu Camera Deputaților din Italia, la care a participat domnul deputat Daniel Fenechiu, membru al Delegației Parlamentului României la APCE.

19 mai 2016 detalii
Doamna deputat Maria Grecea, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema "Evaluarea impactului măsurilor de îmbunătățire a reprezentării femeilor în politică ".
22 aprilie 2016 detalii | fotografii
Domnul deputat Attila Korodi, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a intervenit în plenul Adunării, în cadrul dezbaterii de urgență pe tema atacurilor teroriste de la Bruxelles.
22 aprilie 2016 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 20 aprilie 2016, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Cezar Preda, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a prezentat, în scris, în cadrul dezbaterii comune pe tema crizei refugiaților sirieni și situația acestora în Balcanii de vest câteva informații relevante pe marginea acestui subiect.

21 aprilie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 19 aprilie 2016, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Cezar Preda, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema "Spre un cadru de competențe pentru cetățenia democratică".

20 aprilie 2016 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 8 martie 2016, cu ocazia reuniunii Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, de la Paris, domnul deputat Korodi Attila a prezentat liniile directoare ale raportului său cu tema "Viitorul Libiei: între amenințările de terorism și o perspectivă democratică".

9 martie 2016 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Conferința președinților Comisiilor de politică externă din statele membre ale Consiliului Europei (Sofia, Bulgaria, 8-10 februarie 2015)

În perioada 8-10 februarie 2016, la Sofia, Comisia pentru politică externă din Parlamentul bulgar organizează Conferința președinților Comisiilor parlamentare pentru politică externă din statele membre ale Consiliului Europei, în contextul președinției bulgare a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

8 februarie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 28 ianuarie 2016, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție în numele Grupului PPE, în cadrul dezbaterii cu tema "Consolidarea protecției și rolul apărării drepturilor omului în statele membre ale Consiliului Europei".

Domnia sa și-a exprimat întreaga susținere față de raportul întocmit de parlamentara din Estonia, doamna Mailis Reps, relevând faptul că "protecția drepturilor omului reprezintă una dintre principalele obligații ale statelor membre ale Consiliului Europei și, de multe ori, apărătorii drepturilor omului pot să devină ținta unor abuzuri, prin natura activităților lor, riscându-și propria siguranță". [...]

29 ianuarie 2016 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 27 ianuarie 2016, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, a intervenit în cadrul dezbaterii de urgență cu tema "Combaterea terorismului internațional și protejarea valorilor și standardelor Consiliului Europei".

28 ianuarie 2016 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 26 ianuarie 2016, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii privind "Solicitarea Parlamentului Iordaniei de acordare a Statutului de Partener pentru Democrație pe lângă APCE", și-a exprimat susținerea față de Parlamentul Iordanian.

27 ianuarie 2016 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 27 ianuarie 2016, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Cezar Preda, membru al delegației Parlamentului României la APCE, a avut o intervenție pe marginea raportului cu tema "Marea Mediterană: o poartă de intrare pentru migrația ilegală" raportor Daphné Dumery (Belgia).

27 ianuarie 2016 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 25 ianuarie 2016, în cadrul primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (25 - 29 ianuarie 2016), domnul deputat Cezar Preda a fost ales în funcția de Președinte al Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare).

25 ianuarie 2016 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ
Criza politică din Muntenegru poate avea soluții românești

Domnul deputat Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și co-raportorul APCE pentru Muntenegru, a întreprins în perioada 17 - 20 noiembrie 2015 o vizită de monitorizare a situației în care se regăsește această țară din perspectiva îndeplinirii obligațiilor și angajamentelor asumate ca stat membru al Consiliului Europei, cu accent pe respectarea principiilor democratice, ale statutului de drept și ale libertăților fundamentale ale omului.

23 noiembrie 2015 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul Attila Korodi, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), deputat UDMR, a fost desemnat raportor al Comisiei pentru afaceri politice și democrație pe tema Viitorul Libiei: între amenințările de terorism și o perspectivă democratică, în ședința de astăzi, 30 septembrie 2015, de la Strasbourg.

30 septembrie 2015 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 29 septembrie 2015, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnii deputați Florin Pâslaru și Daniel Florea au luat cuvântul în cadrul dezbaterii de actualitate privind necesitatea unui răspuns european comun atât la provocările migrației, cât și provocările pentru țările de tranzit.

30 septembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei l-a reales marți, 29 septembrie 2015, pe domnul Wojciech Sawicki în funcția de Secretar General al Adunării.

30 septembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 28 septembrie – 2 octombrie 2015), domnul Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, și-a exprimat în scris, în cadrul dezbaterii pe marginea raportului cu tema "Necesitatea unei revizuiri cuprinzătoare a Regulamentului Dublin", punctul de vedere referitor la criza migranților din Europa.

1 septembrie 2015 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 28 septembrie – 2 octombrie 2015), domnul Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție pe marginea raportului „Activitățile Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică" (OCDE), raportor Tuur Elzinga (Olanda, UEL).

1 septembrie 2015 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 22 mai 2015, cu ocazia reuniunii Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Sarajevo, deputatul Cezar Preda a prezentat membrilor APCE raportul și proietul de rezoluție cu tema "Includerea drepturilor copiilor în constituțiile naționale - componentă esențială a politicilor naționale eficiente pentru protecția copiilor", care au fost adoptate, în unanimitate.

22 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 22 aprilie 2015, în cadrul celei de-a doua părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, domnii deputați Mugurel Cozmanciuc și Attila Korodi au luat cuvântul în cadrul dezbaterii de actualitate cu tema "Situația politică și de securitate în Ucraina și implicațiile sale".

22 aprilie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 21 aprilie 2015, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 20-24 aprilie 2015), domnii deputați Ionuț Stroe, șeful delegației, și Daniel Florea au luat cuvântul, în plenul Adunării, pe marginea raportului cu tema "Consecințele umanitare ale acțiunilor grupării teroriste autointitulate Statul Islamic”"(raportor domnul Jean-Marie Bockel, Franța, Grupul Partidului Popular European).

21 aprilie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 19 martie 2015, la Paris, deputatul Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat la prima reuniune a Alianței parlamentare împotriva urii -NO HATE Parliamentary Alliance, în calitate de parlamentar de referință al legislativului român în Campania Consiliului Europei pentru combaterea rasismului, a intoleranței și a discursului instigator la ură.

19 martie 2015 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 29 ianuarie 2015, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Mugurel Cozmanciuc, membru al delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul pe marginea raportului "Protecția libertății presei în
Europa ", raportor Gvozden FLEGO (Croația, SOC).

29 ianuarie 2015 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru cooperare cu organizațiile internaționale și UE

Joi, 29 ianuarie 2015, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Cezar Preda, membru al delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul în numele Grupului PPE, pe marginea raportului cu tema „Schimbarea afilierii politice a membrilor și repercusiunile asupra componenței delegațiilor naționale” raportor Jordi XUCLÀ (Spania, ALDE).

29 ianuarie 2015 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a decis, miercuri 28 ianuarie 2015, să suspende dreptul de vot al Delegației ruse, dreptul de a face parte din structurilor de conducere și comisile permanente ale Adunării, precum și dreptul de a face parte din comisiile ad-hoc de monitorizare a alegerilor, "ca o expresie clară de condamnare a continuării încălcări grave de către Rusia a dreptului internațional în ceea ce privește Ucraina".

28 ianuarie 2015 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 27 ianuarie 2015, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, a atras atenția asupra apariției unor mesaje negative în legătură cu limitarea mobilității în spațiul european. Venite în contextul atacurilor teroriste de la Paris, mesajele populiste ale partidelor și parlamentarilor europeni propun nici mai mult, nici mai puțin reintroducerea controalelor la frontierele statelor membre ale Uniunii Europene.

27 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 26 ianuarie 2015, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Mugurel Cozmanciuc, membru al delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul pe marginea raportului "Observarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova (30 noiembrie 2014)", raportor Jean-Claude Mignon (Franța, SOC).

26 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
În perioada 26 -30 ianuarie 2015, la Strasbourg, au loc lucrările primei părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Domnul deputat Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului Romniei la APCE, declară că "principalul punct important pe ordinea de zi a sesiunii este reprezentat de criza din Ucraina".

26 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Conferința cu tema "Libertatea presei și siguranța ziariștilor"

În data de 4 decembrie 2014, la Paris, domnul deputat Florin - Alexandru Alexe, secretar al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, a participat la Conferința cu tema "Libertatea presei și siguranța ziariștilor" organizată de Comisia pentru cultură, știință, educație și mass-media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în colaborare cu Senatul Francez.

4 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În ziua de 30 noiembrie 2014, s-au desfășurat, în Republica Moldova, alegeri parlamentare. În acest context, în cadrul unei operațiuni comune la care au luat parte Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), a fost organizată Misiunea de observare a alegerilor care a presupus o perioadă de pregătire care a avut loc în Chișinău (28 - 29 noiembrie 2014); activitatea de observare propriu-zisă efectuată în zona arondată (30 noiembrie 2014); raportarea și analiza rezultatelor (1 decembrie 2014).

30 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 27 -28 noiembrie 2014, au avut loc la Palatul Parlamentului lucrările Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

28 noiembrie 2014 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 27 noiembrie 2014, au avut loc la Palatul Parlamentului lucrările Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Domnul deputat Ionuț Stroe, șeful delegației Parlamentului României la APCE, a prezentat proiectul de raport pe tema Criminalizarea migrației -o crimă fără victime.

27 noiembrie 2014 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru cooperare cu organizațiile internaționale și UE

În perioada 27 - 28 noiembrie 2014 va avea loc vizita în România a Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

26 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la Seminarul parlamentar cu tema "Asigurarea unor condiții de muncă sigure și sănătoase" (Paris, 10 noiembrie 2014)

În data de 10 noiembrie 2014, la Paris, va avea loc Seminarul parlamentar cu tema "Asigurarea unor condiții de muncă sigure și sănătoase" la care a fost invitat să participe domnul deputat Mihăiță Găină (PSD), secretar al Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

7 noiembrie 2014 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 3 octombrie 2014, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Daniel Florea, membru al delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție pe marginea raportului cu tema "Alternative la detenția copiilor imigranți", raportor Tinatin Bokuchava (Georgia, PPE/CD).

3 octombrie 2014 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 30 septembrie, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Mugurel Cozmanciuc, membru al delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul pe marginea raportului "Consolidarea statutului învățământului și formării profesionale", raportor Paolo Corsini (Italia, SOC).

1 octombrie 2014 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 30 septembrie, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Ionuț Stroe, Șeful delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție pe marginea raportului "Contracararea manifestărilor neo-naziste", raportor Marietta de Pourbaix-Lundin (Suedia, PPE/CD).

30 septembrie 2014 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 30 septembrie, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Mugurel Cozmanciuc, membru al delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul pe marginea raportului "Contracararea manifestărilor neo-naziste", raportor Marietta de Pourbaix-Lundin (Suedia, PPE/CD).

30 septembrie 2014 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 25 iunie, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Mugurel Cozmanciuc, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul în plenul APCE pe marginea raportului "Către o mai bună democrație europeană: provocările unei Europe federale", raportor Andreas Gross (Elveția, SOC).

26 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 25 iunie, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Ionuț Stroe, Șeful delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție pe marginea raportului "Către o mai bună democrație europeană: provocările unei Europe federale", raportor Andreas Gross (Elveția, SOC).

25 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 24 iunie 2014, în cadrul celei de-a treia părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, domnul Thorbjorn Jagland a fost reales în funcția de Secretar general al Consiliului Europei, în primul tur de scrutin, cu o majoritate absolută de 156 de voturi.

25 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 24 iunie, cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) domnul deputat Cezar Preda, membru al Delegației Parlamentului Românei la APCE, a luat cuvântul, în numele Grupului Partidului Popular European-Creștin Democrat, în plenul Adunării, pe marginea raportului referitor la "Evaluarea implementării reformei APCE", raportor doamna Liliana Palihovici (Republica Moldova, Grupul Popular).

25 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 24 iunie, cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) doamna deputat Alina Gorghiu, membră a Delegației Parlamentului Românei la APCE, a luat cuvântul în plenul Adunării pe marginea raportului referitor la "Violența în și prin intermediul mass-media", raportor Sir Roger Gale (Marea Britanie, EDG).

24 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 23 iunie, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, deputatul Ionuț Stroe, Șeful delegației Parlamentului României la APCE, a pledat pentru dublarea eforturilor statelor Uniunii Europene de diversificare a surselor de gaze naturale cu scopul formării unei piețe energetice europene competitive care să prevină riscul manipulărilor de furnizare și preț.

24 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 24 iunie, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), deputatul Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul pe marginea raportului referitor la "Sosirea masivă a unor fluxuri migratoare mixte pe țărmurile Italiei", raportor Christopher CHOPE (Marea Britanie, EDG).

24 iunie 2014 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), domnul Ionuț-Marian Stroe, împreună cu membri ai Delegației, s-au întâlnit cu doamna Sabine Leutheusser Schnarrenberger, fost ministru federal al justiției din Germania, candidată la funcția de Secretar general al Consiliului Europei, marți 27 mai 2014, la Palatul Parlamentului.

27 mai 2014 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Prezent la lucrările celei de a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la Strasbourg, vineri 11 aprilie 2014, domnul deputat Mugurel Cozmanciuc a luat cuvântul în cadrul dezbaterilor din plenul Adunării pe marginea raportului privind "Refugiații și dreptul la muncă" al parlamentarului britanic Christopher Chope.

11 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 10 aprilie 2014, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Strasbourg, 7 -11 aprilie 2014), doamna deputat Alina Gorghiu, membră a Delegației Parlamentului Românei la APCE, a luat cuvântul, în plenul Adunării în numele Grupului ALDE, pe marginea raportului Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă referitor la "Munca decentă pentru toți", raportor Roel Deseyn (Belgia, PPE).

10 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri 9 aprilie 2014, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Strasbourg, 7-11 aprilie 2014), deputatul Mugurel Cozmanciuc, membru al Delegației Parlamentului Românei la APCE, a luat cuvântul, în plenul Adunării, pe marginea raportului Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului referitor la "Accesul la cetățenie și implementarea efectivă a Convenției europene privind cetățenia", raportor Boriss Cilevics (Letonia, SOC).

9 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În marja reuniunii celei de-a doua părți a Sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 7-11 aprilie 2014), doamna deputat Alina Ștefania Gorghiu, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul în cadrul dezbaterii comune pe marginea rapoartelor "Îmbunătățirea protecției utilizatorilor și a securității în spațiul cibernetic" și "Dreptul la accesul la internet", miercuri, 9 aprilie 2014.

9 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 8 aprilie 2014, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Strasbourg, 7-11 aprilie 2014), doamna deputat Alina Gorghiu, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul în plenul Adunării pe marginea raportului privind "Prostituția, traficul de persoane și sclavia modernă în Europa", al parlamentarul portughez José Mendes Bota.

8 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți 8 aprilie 2014, în plenul Adunării parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a cărei Sesiune ordinară - partea a doua - se desfășoară la Strasbourg în perioada 7 - 11 aprilie 2014, șeful Delegației Parlamentului Românei la APCE, deputatul Ionuț Stroe, a luat cuvântul în plenul Adunării în numele Grupului ALDE, pe marginea raportului Comisiei pentru egalitate și nediscriminare referitor la "Situația și drepturile minorităților naționale tradiționale în Europa", raportor Ferenc Kalmar (Ungaria, PPE).

8 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 8 aprilie 2014, domnul deputat Cezar Preda, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a luat parte la reuniunea Comisiei pentru probleme sociale, sănătate și dezvoltare care a avut loc în cadrul celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a APCE, la Strasbourg.

8 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Prezent săptămâna aceasta la reuniunea celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), domnul deputat Cezar Preda, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul, în plenul Adunării, în numele Grupului PPE, pe marginea raportului de activitate al Biroului și Comisiei permanente ale APCE, prezentat de doamna Natača Vuèkoviæ (Serbia, Grupul Socialist).

7 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi 7 aprilie 2014, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Strasbourg, 7 – 11 aprilie 2014), șeful Delegației Parlamentului Românei la APCE, deputatul Ionuț Stroe, în cadrul dezbaterilor libere, pe marginea temei privind Republica Moldova și situația din Transnistria-urmare a alipirii Crimeei la Rusia, a atras atenția asupra riscului de escaladare a conflictului din Transnistria.

7 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Prezenți la lucrările Comisiei pentru probleme sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care a avut loc la Paris vineri, 14 martie 2014, domnii deputați Marian Neacșu și Cezar Preda, și-au exprimat punctul de vedere cu privire la propunerea unei moțiuni pentru rezoluție, aflată pe ordinea de zi a Comisiei, cu tema "Europa trebuie să se fundamenteze pe regiuni viabile din punct de vedere economic - autonomie locală eficientă pentru statele membre".

14 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Prezenți la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care au loc în Malta, 27 - 28 februarie 2014, domnii deputați Ionuț Stroe, șeful delegației Parlamentului României la APCE, împreună cu Cezar Preda, și-au exprimat susținerea față de aspirațiile europene ale Ucrainei și au îndemnat la respectarea independenței, suveranității și securității frontierelor acestui stat.

27 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind prima parte a Sesiunii ordinare APCE 2014

În perioada 27 – 31 ianuarie 2014 a avut loc, la Strasbourg, prima parte a sesiunii ordinare 2014 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

11 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul Ionuț Stroe a lansat un apel către membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru recunoașterea beneficiilor migrației în Europa și implicit pentru recunoașterea valorii muncii românilor pentru țările care îi găzduiesc.

31 ianuarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Prezent săptămâna aceasta la reuniunea primei părți a Sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, domnul deputat Ionuț Stroe, șeful delegației Parlamentului României la APCE, împreună cu membri ai Delegației, a avut întâlniri bilaterale cu membri ai delegațiilor Canadei, Poloniei și Turciei la APCE.

31 ianuarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul deputat Florin Iordache a fost ales în funcția de vicepreședinte al Grupului Socialist al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), începând cu prima parte a Sesiunii ordinare 2014 a APCE.

30 ianuarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul deputat Ionut Stroe (PNL) a fost ales astăzi, 27 ianuarie 2014, în funcția de vicepreședinte al Grupului Alianței Democraților și Liberalilor din Europa (ALDE) a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în cadrul ședinței organizate în marja primei părți a Sesiunii ordinare 2014 a Adunării, care are loc la Strasbourg, în perioada 27-31 ianuarie 2014.

27 ianuarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Doamna Anne Brasseur (ALDE, Luxemburg) a fost aleasă astăzi, 27 ianuarie 2014, în funcția de președintă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în primul tur de scrutin, cu o majoritate absolută de 165 de voturi, în urma alegerilor organizate în marja primei părți a Sesiunii ordinare 2014 a APCE.

27 ianuarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în ședința sa din 11 decembrie 2013, de la Paris, a adoptat o declarație prin care își exprima îngrijorarea față de situația din Ucraina și, în special, față de escaladarea violențelor.

11 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind Conferința regională "Violența față de femei și Convenția de la Istanbul"
25 noiembrie 2013

Luni 25 noiembrie 2013, începând cu ora 9.30, la Palatul Parlamentului, la sala Ovidiu Șincai, se va desfășura Conferința regională "Violența împotriva femeilor și Convenția de la Istanbul", organizată de Camera Deputaților în colaborare cu Rețeaua Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) "Women - free fom violence".

25 noiembrie 2013 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ
privind Conferința regională "Violența față de femei și Convenția de la Istanbul"

"Ratificarea și semnarea Convenției de la Istanbul reprezintă cea mai bună soluție în lupta pentru combaterea violenței față de femei", a subliniat doamna Ana Birchall, parlamentarul român de referință în cadrul Rețelei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) "Women - free fom violence", în concluziile Conferinței regionale "Violența față de femei și Convenția de la Istanbul", desfășurată luni, 25 noiembrie a.c., la Palatul Parlamentului.

25 noiembrie 2013 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind Conferința regională "Violența față de femei și Convenția de la Istanbul"

Luni, 25 noiembrie, începând cu ora 9.30, la Palatul Parlamentului se va desfășura Conferința regională "Violența împotriva femeilor și Convenția de la Istanbul", organizată de Camera Deputaților în colaborare cu Rețeaua Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) "Women - free from violence" (sala "Ovidiu Șincai", nivel 1M).

22 noiembrie 2013 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ
privind vizita oficială în România a unui raportor al APCE (21-22 octombrie 2013)

Marți, 22 octombrie 2013, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Iorga, membrii Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) împreună cu membri ai Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, au avut un schimb de vederi cu doamna Olga Borzova, raportor și membru al Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a APCE.

22 octombrie 2013 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind vizita oficială în România a unui raportor al APCE (21-22 octombrie 2013)

În perioada 21-23 octombrie 2013, doamna Olga Borzova, membru al Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, va efectua o vizita oficială in România.

21 octombrie 2013 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ


Delegația Parlamentului României la APCE a marcat cei 20 de ani de la aderarea României la Consiliul Europei printr-un seminar aniversar moderat de șeful Delegației parlamentare române la APCE, deputatul Ionuț Stroe, în 15 octombrie 2013, la Palatul Parlamentului.

15 octombrie 2013 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la seminarul cu tema "Rolul parlamentelor naționale în implementarea hotărârilor Curții Europene pentru Drepturile Omului" (Londra, 14 octombrie)

Luni, 14 octombrie 2013, la Londra, va avea loc Seminarul cu tema Rolul parlamentelor naționale în implementarea hotărârilor Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), organizat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), la care vor participa domnul deputat Daniel Florea, președintele Subcomisiei pentru monitorizarea executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și doamna deputată Alina Ștefania Gorghiu, secretar al aceleiași subcomisii.

14 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 15 octombrie, la Palatul Parlamentului, va avea loc, începând cu ora 15.00, seminarul aniversar "România și Consiliul Europei: 20 de ani de cooperare parlamentară și guvernamentală" (sala "Nicolae Bălcescu", nivel P).

14 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri 2 octombrie 2013, cu ocazia celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Strasbourg, 30 septembrie-4 octombrie 2013), șeful Delegației Parlamentului Românei la APCE, deputatul Ionuț Stroe, a luat cuvântul, în plenul Adunării în numele Grupului ALDE, pe marginea raportului Comisiei de monitorizare referitor la "Respectarea angajamentelor si obligațiilor de către Republica Moldova", co-raportori Lise Christoffersen (Norvegia) și Piotr Wach (Polonia).

3 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Prezent la lucrările celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare 2013 a APCE, de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, șeful Delegației Parlamentului Românei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a avut o intervenție pe marginea raportului privind activitatea de monitorizare a APCE, aflat pe ordinea de zi a plenului Adunării.

1 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind întrevederea șefului Delegației Parlamentului României la APCE cu ambasadorul Bosniei și Herțegovinei la București

Domnul deputat Ionuț Stroe, șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), vicepreședinte al Adunării, a avut o întrevedere în 17 septembrie 2013 cu ambasadorul Bosniei și Herțegovinei la București, E.S. domnul Dusko Kovacevic.

17 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul Ionuț Stroe, șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), vicepreședinte al Adunării, a fost desemnat raportor al Comisiei pentru migrații, refugiați și persoane strămutate pe tema Criminalizarea migrației în Europa: o crimă fără victime, în ședința din 10 septembrie 2013, de la Paris.

10 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Prezent la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Dubrovnik, din 2 septembrie 2013, domnul deputat Ionuț Stroe, șeful Delegației Parlamentului României la APCE și vicepreședinte al Adunării, a avut mai multe intervenții, printre care una privind moțiunea de revizuire a prevederilor Regulamentului Adunării în ceea ce privește mandatul președintelui acesteia.

2 septembrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a treia parte a Sesiunii ordinare APCE 2013

În perioada 24 - 28 iunie 2013 s-au desfășurat, la Strasbourg, lucrările celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

18 iulie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 24 iunie a.c., cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 iunie a.c.), Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, domnul Ionuț-Marian Stroe, a participat la dezbaterea dedicată alegerilor parlamentare din Bulgaria (12 mai a.c.)

24 iunie 2013 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ

Luni 17 iunie 2013, șeful delegației Parlamentului României la APCE, domnul deputat Ionuț-Marian Stroe, a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la București, E.S. domnul Teofil Bauer (ora 11.45), și o întrevedere cu ambasadorul Georgiei în România, E.S. domnul Giorgadze Ilia (ora 13.30).

17 iunie 2013 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a doua parte a Sesiunii ordinare 2013 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Joi, 25 aprilie a.c., cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 22-26 aprilie a.c.), Comisia pentru afaceri politice și democrație a hotărât în unanimitate respingerea moțiunii pentru rezoluție privind funcționarea instituțiilor democratice din România, depusă în octombrie 2012 de parlamentarul elvețian Andreas Gross.

25 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 24 aprilie 2013, Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), domnul deputat Ionuț Stroe, a avut o întâlnire cu președintele Delegației Parlamentului Georgiei la APCE, domnul Tedo Japaridze, la inițiativa acestuia.

24 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), deputatul Ionuț-Marian Stroe, a fost ales vicepreședinte al Adunării, în prima zi a lucrărilor celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a APCE, care se desfășoară la Strasbourg, în perioada 22-26 aprilie 2013.

22 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 21–26 aprilie 2013 va avea loc la Strasbourg, cea de-a doua parte a Sesiunii ordinare 2013 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care, între personalitățile invitate să se adreseze membrilor Adunării se numără și Prim-Ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta.

19 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 4 - 5 aprilie 2013 au avut loc, la Rabat, lucrările Comisiei pentru migrații, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care au participat domnul Ionuț-Marian Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, și domnul Mihai Tudose, președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților, membri ai Comisiei APCE.

4 aprilie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Membrii Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei vor avea miercuri, 20 martie 2013, începând cu ora 11.10, o întrevedere cu Secretarul general al Consiliului Europei, domnul Thorbjørn Jagland (sala „Nicolae Titulescu”, nivel P).
Notă: Oportunități de imagine la începutul întrevederii.

20 martie 2013
COMUNICAT DE PRESĂ

Șeful Delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), domnul Ionuț-Marian Stroe, împreună cu membri ai Delegației, s-au întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei, domnul Thorbjørn Jagland, miercuri 20 martie 2013, la Palatul Parlamentului.

20 martie 2013 detalii | fotografii
COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), domnul Jean-Claude Mignon, a efectuat o vizită oficială în România în perioada 25 - 26 februarie 2013.

25 februarie 2013 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 24 ianuarie 2013, membrii Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) prezenți la Sesiunea ordinară a APCE de la Strasbourg au participat la lucrările Comisiei pentru afaceri politice și democrație pe a cărei ordine de zi s-a aflat moțiunea pentru o rezoluție APCE privind funcționarea instituțiilor democratice din România.

24 ianuarie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ Luni, 21 ianuarie 2013, cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare 2013 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară zilele acestea la Strasbourg, deputatul Florin Iordache, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a avut o intervenție în plenul Adunării, în numele delegației române, pe marginea moțiunii pentru o rezoluție APCE privind funcționarea instituțiilor democratice din România, moțiune inițiată de Andreas Gross, președintele Grupului Socialist din cadrul APCE.
21 ianuarie 2013 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 18 aprilie 2021, 10:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro