Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Adrian-Octavian Dohotaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Întrevederea președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, cu Șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, conducătorul regiunii Al Dhafrah

Luni, 17 septembrie, președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a avut a avut o întrevedere cu Șeicul Hamad Bin Zayed Al Nahyan, conducătorul regiunii Al Dhafrah din Emiratele Arabe Unite, în cadrul căreia s-au discutat, cu precădere, aspecte legate de cooperarea parlamentară, situația din regiunea Golfului și investiții.

Cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, subliniind importanța consolidării acesteia și deschiderea politică a ambelor state de a impulsiona dialogul pe toate palierele de interes.
Un accent deosebit a fost pus pe cooperarea parlamentară. În acest context, ambii demnitari au subliniat interesul pentru dinamizarea dialogului între cele două Parlamente, în condițiile aportului diplomației parlamentare la întărirea cooperării româno-emirateze. Din această perspectivă, a fost convenită intensificarea cooperării pe linie parlamentară, în scopul identificării instrumentelor și formulelor optime pentru dinamizarea acestui format modern de colaborare la nivel bilateral.
Discuțiile au prilejuit și realizarea unui schimb de opinii cu privire la temele de interes de pe agenda internațională și regională, cu accent asupra evoluțiilor recente din Orientul Mijlociu.
Totodată, președintele Camerei Deputaților a menționat că România este interesată de o prezență substanțială a companiilor emirateze în România, punând accent pe consolidarea relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 13 aprilie 2021, 23:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro