Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
adrian.dohotaru@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Adrian-Octavian Dohotaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a primit joi, 11 octombrie, vizita delegației parlamentare conduse de domnul Moon Hee-sang, președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea. Principalele teme abordate au vizat consolidarea relațiilor bilaterale în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, în special sub aspectul economic.

Vizita delegației coreene a avut loc în contextul aniversării a 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale și a unui deceniu de la instituirea Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea.
Prezența delegației coreene la Camera Deputaților a constituit un excelent prilej pentru reînnoirea interesului țării noastre față de consolidarea dialogului și a cooperării, atât la nivel interparlamentar, inclusiv la nivelul comisiilor specializate și grupurilor de prietenie, cât și la nivel guvernamental.
Astfel, a fost apreciată oportunitatea pe care o reprezintă implementarea Parteneriatului Strategic în sensul consolidării și dezvoltării relațiilor dintre cele două țări în domenii cheie, precum cel al securității sau al economiei. Din această perspectivă, domnul Liviu Dragnea a subliniat că țara noastră intenționează să valorifice Parteneriatul Strategic prin aducerea în prim plan a cooperării economice, care încă nu reflectă potențialul relației bilaterale și a exprimat interesul pentru amplificarea investițiilor sud-coreene în România, prin concretizarea unor proiecte investiționale de anvergură.
Președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea a transmis asigurări cu privire la deschiderea țării sale față de propunerile și proiectele românești, menționând că cel mai important instrument în avansarea relațiilor dintre cele două state îl reprezintă dialogul constant pe subiectele de interes comun.
Din delegația parlamentară coreeană condusă de domnul Moon Hee Sang, președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, au făcut parte și domnul Jeong Kab Yoon, membru al Adunării Naționale domnul Sul Hoon, membru al Adunării Naționale, precum și E.S. domnul Kim Eun Joong, ambasadorul Republicii Coreea în România
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 28 martie 2020, 22:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro