Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Înalții oficiali au abordat teme de interes pentru România și Uniunea Europeană, aspecte privind accesarea fondurilor europene, perspectiva închiderii Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), respectiv întărirea instituțiilor democratice și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.
Președintele Jean-Claude Juncker a întărit decizia Comisiei Europene de a nu adăuga criterii suplimentare la cele existente și de a închide Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în timpul mandatului său.
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat dezideratul ca România să fie primită în Schengen cât mai rapid, dat fiind faptul că sunt îndeplinite criteriile tehnice. În contextul discuțiilor despre MCV, președintele Senatului a subliniat importanța respectării drepturilor și libertăților cetățenilor și a consolidării instituțiilor democratice reprezentative.
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a abordat problema fondurilor europene, subliniind importanța planului Juncker, solicitarea ca Spitalul Republican să fie finalizat prin acest mecanism și necesitatea eliminării unor proceduri birocratice care îngreunează accesarea fondurilor europene. În cadrul discuțiilor, domnul Liviu Dragnea a amintit de prioritatea realizării unor proiecte de infrastructură majore, printr-o colaborare strânsă între România și Comisia Europeană.
În acest context, comisarul european, Corina Crețu a punctat faptul că 2016 a fost un an pierdut din punctul de vedere al accesării fondurilor europene și și-a exprimat convingerea că, în 2017, gradul de accesare va crește semnificativ. Mai mult, doamna Corina Crețu a exprimat sprijinul pentru proiectul construirii Spitalului Republican în București, precum și deschiderea Comisiei Europene de a acorda finanțare pentru realizarea acestui proiect.
De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a ridicat problema ca Agenția Europeană a Medicamentului să fie relocată din Marea Britanie în România. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat faptul că România este luată în considerare pentru relocarea acestei agenții.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 27 februarie 2020, 18:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro