Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

La deschiderea lucrărilor Forumului Parliament-to-Parliament, care a avut loc miercuri, 12 iulie, la Ierusalim, atât domnul Liviu Dragnea, cât și domnul Yuli-Yoel Edelsstein, și-au exprimat convingerea că acest format de dialog consolidat între comisiile specializate din cele două foruri legislative deschide o nouă etapă în relația dintre România și Israel. Mai mult, în cadrul întrevederii cu domnul Yuli-Yoel Edestein, președintele Camerei Deputaților a promovat ideea extinderii cooperării bilaterale și în alte sectoare de interes pentru ambele părți.
În cadrul vizitei, președintele Camerei Deputaților a avut o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel și ministrul Afacerilor Externe, în care au fost discutate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor dintre cele două țări. În acest sens, a fost evocată excelenta colaborare română-israeliană în sectorul de apărare și potențialul de extindere a parteneriatului bilateral în domeniul apărării, cercetării tehnologice și militare, securității cibernetice.
”Am discutat cu domnul Netanyahu despre oportunitățile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, dar și în alte sectoare ale economiei românești. Printre punctele de interes ale conversației pe care am avut-o s-a regăsit cooperarea în domeniul cercetării tehnologice și industriale, cu precădere laserul de la Măgurele. De altfel, România și Israel au o colaborare excelentă în sectorul de apărare și cel educațional, care fundamentează dezvoltarea parteneriatului bilateral în domeniul apărării și cercetării militare și cel al securității cibernetice.”, a declarat președintele Camerei Deputaților.
Programul părții române a cuprins întrevederi cu domnul Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel și ministrul Afacerilor Externe, domnul Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului, cu domnul Avi Dichter, președintele Comisiei pentru politică externă și apărare, cu domnul Isaac Herzog, liderul Opoziției din Knesset, precum și o serie de consultări cu membri ai comisiilor permanente ale Parlamentului israelian. Principalele subiecte de discuție au vizat consolidarea cooperării, utilizarea diplomației parlamentare în vedere atingerii obiectivelor comune ale celor două țări și identificarea unor noi instrumente de lucru care să accelereze proiectele investiționale.
În ultima zi a vizitei, membrii delegației și-au adus omagiile martirilor și eroilor Holocaustului în cadrul Memorialului ”Yad Vashem”.
Din delegația română, condusă de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au făcut parte ministrul pentru Românii de Pretutindeni, doamna Andreea Păstârnac, secretarul Camerei Deputaților și membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Georgian Pop, chestorul Senatului și membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, doamna senator Doina–Elena Federovici, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Natalia-Elena Intotero, vicepreședintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, domnul deputat Marian-Gheorghe Cucșa, și reprezentantul minorității evreiești în Parlamentul României, vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială și vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Israel din Parlamentul României, domnul deputat Silviu Vexler.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 23 februarie 2020, 13:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro