Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a primit luni, 28 august, vizita ministrului pentru afaceri politice și parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, domnul Musa Maaytah.

Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat consolidarea relațiilor bilaterale, în contextul celebrării, în acest an, a 52 de ani de contacte diplomatice româno-iordaniene. Partea română a exprimat disponibilitatea dezvoltării dialogului pe linie parlamentară în vederea lansării de proiecte pragmatice în domenii de interes comun, precum cel economic, educațional și cultural.
”Domnul Musa Maaytah, ministrul pentru afaceri politice și parlamentare al Iordaniei, este un vechi prieten al României, absolvent al Institutului de Politehnică din București. Am discutat foarte aplicat despre dezvoltarea cooperării economice. Ne dorim ca România să devină o poartă de acces pentru companiile iordaniene în relația cu Uniunea Europeană”, a declarat președintele Camerei Deputaților.
Principalele aspecte evidențiate de partea română au vizat potențialul strategic al țării noastre în noastre în ceea ce privește accesul la piețele europene, dar și posibilitatea capitalizării poziției Iordaniei în vederea promovării bunurilor românești în zona Orientului Mijlociu.
De asemenea, domnul Musa Maaytah, ministrul pentru afaceri politice și parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, a subliniat interesul administrației de la Amman cu privire la dezvoltarea dialogului pe sectorul IT.
La întrevedere au participat secretarul Camerei Deputaților, domnul Georgian Pop, și vicepreședintele Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Hașemit al Iordaniei, doamna Bianca Gavriliță.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 28 februarie 2020, 1:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro