Curriculum Vitae
Press releases
Interviuri
Photo gallery
Agenda
Parliamentary activity
2016-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2012-2016 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2016-present > Chamber of Deputies > Nicolae-Liviu Dragnea > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Participarea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, și a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la o întrevedere bilaterală comună cu delegațiile oficiale din Republica Moldova, care au asistat la Ședința comună solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România – 27 martie 2018

Președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, au avut marți, 27 martie 2018, o întrevedere bilaterală comună cu delegația condusă de președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Andrian Candu, și delegația Guvernului Republicii Moldova, condusă de domnul Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană. Întrevederea a fost precedată de Ședința comună solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, la care cele două delegații din Republica Moldova au fost invitate să ia parte.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului de la București au salutat contextul în care a avut loc această întrevedere – marcarea Centenarului de la adoptarea Actului Unirii, la 27 martie 2018, a Actului Unirii de către Sfatul Țării de la Chișinău.
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România respinge cu fermitate orice încercare de distorsionare a semnificației Actului Unirii, Unirea de la 27 martie 1918 fiind rezultatul voinței și deciziei românilor din Basarabia, înfăptuită prin voința comună cu românii din Regat, în cel mai favorabil moment istoric după prăbușirea imperiilor asupritoare. Totodată, a menționat că istoria, limba și cultura română sunt parte a patrimoniului de valori europene, iar integrarea europeană a Republicii Moldova va încununa revenirea ei în acest spațiu de valori comune.
La rândul său, președintele Camerei Deputaților a afirmat că Republica Moldova reprezintă o prioritate constantă pentru România, iar dezvoltarea acestei relații este un subiect asupra căruia există un consens general, la nivelul întregii clase politice și al societății românești.
Domnia sa a exprimat încă o dată dorința de unire a celor două țări și de afirmare în istorie ca o națiune liberă, unită și prosperă.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 28 march 2020, 23:19
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro