Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Liviu Dragnea către Andrian Candu: E nevoie de mai mult pragmatism pentru avansarea proiectelor comune

Domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a avut marți, 27 noiembrie, o întrevedere cu domnul Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Discuțiile dintre cei doi s-au concentrat pe avansarea proiectelor comune și impulsionarea procesului de reformă asumat de Moldova în contextul Acordului de Asociere cu UE, inclusiv al Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător.

Întrevederea a reprezentat o oportunitate de reasigurare a partenerilor moldoveni de întregul sprijin în ceea ce privește parcursul european al Republicii Moldova, domnul Liviu Dragnea menționând că apropierea momentului la care țara noastră va prelua Președinția Consiliului UE oferă noi oportunități pentru reafirmarea acestei susțineri și parcurgerea unor pași concreți pentru apropierea de familia europeană.
În acest context, unul dintre subiectele abordate a avut în vedere viitoarele alegeri parlamentare de la Chișinău, care reprezintă un test major în ceea ce privește maturitatea politică a forțelor pro-europene. Astfel, a fost punctată responsabilitatea autorităților de la Chișinău în pregătirea unui proces electoral la cele mai înalte standarde democratice, pe de o parte, și încurajarea populației să transmită un semnal puternic al angajamentului și aspirațiilor de viitor, subliniindu-se că numai rezultatele palpabile și în beneficiul cetățenilor pot consolida credibilitatea acțiunilor politice și încrederea în alternativa europeană.
Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a stadiului principalelor proiecte comune, ocazie cu care liderul de la București a insistat asupra unei abordări pragmatice în avansarea și concretizarea acestora. Sub acest aspect, discuțiile au vizat construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, liniile de interconectare electrică, proiectele de construcție instituțională și consolidarea prezenței investiționale a României în Republica Moldova. Sub acest aspect, președintele Camerei Deputaților a insistat asupra oportunităților de colaborare și în alte domenii, în special în cel al agriculturii.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 februarie 2020, 13:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro