Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, întrevedere cu Ivan Brajoviæ, președintele Parlamentului muntenegrean

Domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a avut luni, 10 decembrie, o întrevedere cu domnul Ivan Brajoviæ, președintele Parlamentului din Muntenegru. Vizita demnitarului muntenegrean a permis o trecere în revistă a modalităților de dezvoltare a cooperării multi-sectoriale dintre cele două țări pentru perioada următoare, precum și reconfirmarea sprijinului României pentru parcursul european al Muntenegrului.

Întâlnirea dintre domnul Liviu Dragnea și domnul Ivan Brajoviæ a reprezentat un excelent prilej de a analiza evoluțiile și stadiul relațiilor bilaterale, accentuând, în același timp, similaritatea poziționărilor celor două țări pe teme de interes european și global, în cadrul formatelor de cooperare NATO și la nivel european.
Președintele Camerei Deputaților a atras atenția asupra dorinței României de a menține excelentele raporturi de colaborare și de sprijin în ceea ce privește aderarea Muntenegrului la UE, menționând că extinderea cooperării sectoriale și regionale va contribui la avansarea obiectivelor economice și de politică externă ale ambelor țări.
O oportunitate în acest sens, discutată în cadrul întrevederii de astăzi, o reprezintă cooperarea în domeniul energetic, oficialul român subliniind importanța obiectivului de diversificare a rutelor și surselor de aprovizionare cu energie a Uniunii Europene și a Balcanilor de Vest. De asemenea, în cadrul discuției au fost identificate noi formate de colaborare - la nivelul administrațiilor locale, în domeniul educației sau al culturii.
Președintele Parlamentului muntenegrean a apreciat susținerea pe care România o acordă Balcanilor de Vest în contextul dezbaterilor privind extinderea Uniunii Europene. De asemenea, acesta a menționat că țara sa va încerca să valorifice abordarea constructivă a României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE, care s-a angajat ca, pe durata mandatului său, să sprijine politica de extindere a UE și deschiderea a noi capitole de negociere pentru statele în curs de aderare.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 februarie 2020, 19:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro