Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Liviu Dragnea și Alexis Tsipras: Vom valorifica oportunitățile de dezvoltare la nivel regional

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, s-a întâlnit vineri, 29 martie, cu domnul Alexis Tsipras, prim-ministrul Republicii Elene. În cadrul discuțiilor, au fost abordate elemente de interes comun din sfera de cooperare bilaterală, atingând toate domeniile majore cu potențial de dezvoltare – economic, cultural, energetic și transporturi, precum și de pe agenda regională și cea europeană.

Pe fondul unui trend ascendent al relațiilor de cooperare româno-elene, dialogul dintre Liviu Dragnea și Alexis Tsipras a relevat dorința comună de identificare și exploatare a unor noi sectoare de colaborare, atât la nivel bilateral, cât și în context regional.
Pozițiile convergente ale celor două țări pe mai multe dosare europene reprezintă un excelent punct de plecare pentru consolidarea proiectelor existente, dar și pentru extinderea cooperării în domenii noi, cu puternic impact regional. Recunoașterea oportunităților de colaborare și acționarea cu prioritate sub acest aspect au fost considerate obiective de importanță imediată de către cei doi demnitari, care au punctat existența condițiilor favorabile pentru dezvoltarea proiectelor feroviare și de transport terestru, pentru activarea schimburilor de experiență în domenii precum cercetarea și siguranța alimentară, pentru promovarea companiilor start-up în domeniul IT.
În ceea ce privește agenda europeană, președintele Camerei Deputaților a punctat sprijinul acordat de către Grecia țării noastre în activitatea pe dosarul privind Cadrul Financiar Multianual, cât și în avansarea discuțiilor privind viitoarea politică de coeziune.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 17 septembrie 2019, 14:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro