Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, s-a întâlnit astăzi, 16 aprilie, cu domnul Nguyen Xuan Phuc, prim-ministrul R.S. Vietnam. Vizita delegației vietnameze este premergătoare aniversării a 70 de ani de la stabilirea, în 1950, a relațiilor diplomatice dintre cele două țări.


Dinamica contactelor politice de nivel înalt dintre România și Vietnam, înregistrată încă din anul 2018, reprezintă o evoluție pe linia relațiilor bilaterale și se înscrie în proiectul de diversificare și extindere a cooperării în domenii de interes reciproc.

Premierul vietnamiez a primit asigurări că România, în calitate de stat deținător al Președinției Consiliului UE, va continua să susțină semnarea, cât mai curând posibil, a Acordului de Liber Schimb și a Acordului privind Protecția Investițiilor UE – Vietnam, având în vedere potențialul pe care aceste două acorduri îl au cu privire la eliminarea barierelor și crearea de noi oportunități economice.
Președintele Camerei Deputaților a subliniat că România este interesată de consolidarea exporturilor românești cu tradiție pe piața vietnameză și extinderea exporturilor de produse și servicii noi în domenii în care țara noastră deține expertiză.
Sub acest aspect, cei doi oficiali și-au exprimat încrederea că negocierile privind certificarea exporturilor românești de produse de origine animală, miere și produse apicole pe piața vietnameză va înregistra progrese semnificative în decursul acestui an, ca urmare a redeschiderii canalelor directe de comunicare la nivelul autorităților guvernamentale.
De asemenea, în cadrul întrevederii a fost abordată tema cooperării bilaterale în domeniul energiei, pe baza memorandumului de cooperare încheiat între SNTGN Transgaz S.A. și Petrovietnam.
În contextul interesului crescut al lucrătorilor vietnamezi pentru oportunitățile de muncă din țara noastră, domnul Liviu Dragnea a susținut că domeniul muncii și al justiției sociale se prefigurează a deveni o arie semnificativă de cooperare bilaterală, autoritățile române fiind foarte implicate în acest sens.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 22 februarie 2020, 18:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro