Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Marius-Ionel Iancu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Marius Iancu (Grup PSD)
”Să dezbatem Legea salarizării unitare, nu să o criticăm”

Legea salarizării unitare se află în dezbatere publică și toți cei care sunt interesați de acest proiect legislativ pot depune amendamente. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, un partid politic – PSD - și un Guvern susținut de PSD, își asumă un asemenea demers prin care se dorește elaborarea unei legi corecte a salarizării personalului din sistemul bugetar.

Noua lege își propune eliminarea inechităților salariale existente în instituții cu aceleași atribuții, din orașe sau județe diferite, salarizarea corectă a personalului din educație și sănătate, pentru că PSD vrea să redea demnitatea profesorilor și să stopeze exodul medicilor.
Deputatul PSD Marius Iancu consideră că partidele de opoziție din România, în lipsa unor argumente serioase, critică acest proiect de lege aflat în lucru pentru că liderii lor nu sunt capabili să poarte o discuție aplicată pentru a rezolva una dintre problemele economice și sociale ale României.
”Nu poți considera un eșec și nu poți desființa un proiect aflat în dezbatere publică. Aș vrea să văd discuții și dezbateri argumentate între putere și opoziție. Nu poți să spui că această lege nu va fi trimisă niciodată în Parlament și că este o minciună a PSD, dacă nu ai citit Programul de Guvernare care prevede ca Legea salarizării unitare să fie votată și să se poată aplica de la 1 iulie 2017. Fiecare punct de vedere este important pentru noi și va fi analizat. Avem nevoie de această lege prin care salariile funcționarilor din instituțiile statului vor crește etapizat din 2017 până în 2022”, a declarat deputatul Marius Iancu.
PSD a promis românilor că vor avea un trai decent la ei în țară, iar creșterea economică nu va fi reflectată doar în cifre și prognoze, ci se va simți în bugetul fiecărei familii. Legea salarizării unitare este una dintre măsurile care pot schimba viața oamenilor care lucrează în instituțiile statului.
”Cu un salariu bun pentru funcționarii publici, la fel ca al colegilor lor din țările Uniunii Europene, relația dintre contribuabil și stat se va îmbunătăți considerabil. Vor dispărea ”micile atenții” pentru medic și funcționarul de la ghișeu, care își vor schimba atitudinea pentru că nu mai sunt plătiți cu câteva sute de lei, ci vor avea un salariu bun, mai puține griji și pot fi adevărați profesioniști așa cum prevede ”fișa postului”. Atunci putem cere operativitate, amabilitate și un zâmbet oferit românului care vine la ghișeu”, a explicat deputatul Marius Iancu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 ianuarie 2022, 6:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro