Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Giureci-Slobodan Ghera > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Giureci Slobodan Ghera (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Domnul Giureci-Slobodan GHERA, deputat din partea Uniunii Croaților din România și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Croația, în data de 3 și 4 noiembrie a.c., a a avut o întrevedere cu o delegație din Republica Croația, aflată în vizită oficială în România.

Delegația oficială a Parlamentului Republicii Croația a fost formată din domnul Josip LEKO, președintele Parlamentului Republicii Croația, domnul Jaksa BALOEVIC, deputat în Parlamentul Croat și președinte al Grupului de prietenie Croația-România din parlamentul Croat, domnul deputat Marian SKVARIC, doamna Durdica PRALAS, șefa biroului președintelui parlamentului Croat și domnul Ilija JANDRIC, consilier personal al președintelui parlamentului Croat. Membrii delegației au efectuat vizite în parlamentul României unde s-au întâlnit cu domnul Valeriu Ștefan ZGONEA, președintele Camerei Deputaților și cu domnul Crin Laurențiu ANTONESCU, președintele Senatului. În urma acelor vizite, domnul președinte Leko împreună cu grupul său, s-au întâlnit cu președintele Grupului de prietenie cu Republica Croația, dl. deputat GHERA Giureci-Slobodan, la întâlnire au participând și câțiva membrii ai grupului, respectiv domnul senator Dorin PĂRAN, doamna deputat Alina-Ștefania GORGHIU și domnul deputat Eusebiu-Manea PISTRU-POPA. S-au discutat o serie de probleme legate de posibilități și perspectivele de lucru. A fost subliniat faptul că România și Croația au relații excelente și că pe lângă potențialul de colaborare în majoritatea domeniilor, în special pe linia economică și cea de învățământ, există loc și pentru o colaborare mult mai aprofundată, mai ales acum când și Croația este parte din marea familie a Uniunii Europene. Au mai fost discutate aspecte legate de turism, agricultură, energie, minorități. Totodată, a fost pusă în discuție posibilitatea unei deplasări în Croația în primăvara anului viitor pentru dezvoltarea unor parteneriate în aceste domenii.
De asemenea au avut loc o serie de întâlniri cu domnul Titus CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe și cu domnul viceprim-ministru Gabriel OPREA.
Evenimentul a deschis noi oportunități de dezvoltare a relațiilor bilaterale și de prietenie dintre cele două state, existând un mare potențial de dezvoltare ca țări partenere pe piața Uniunii Europene.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 7 martie 2021, 8:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro