Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Giureci-Slobodan Ghera > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ghera Giureci-Slobodan (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În calitate de membru al Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților, în perioada 02-03 martie, am participat la prima ședința de lucru CAE, organizată în teritoriu la Arad, la sediul Instituției Prefectului.

Aceasta, fiind și prima ședință de lucru de acest gen, în afara Parlamentului României de la constituirea acestei comisii. Gazda acestui eveniment a fost domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar, deputat de Arad.
Inițiativa pentru ținerea ședințelor și a dezbaterilor publice și în teritoriu, a venit din partea doamnei președinte a comisiei, Ana Birchall și a membrilor CAE, pe considerente că și aceste dezbateri în teritoriu, sunt de o mare necesitate, pentru că aduc un plus de cunoaștere și identifică problemele reale existente, cu care se confruntă cetățenii României și țara noastră. Dialogul și cu alte instituții, - în afara celor la nivel de Parlament - este foarte important. Discuțiile cu reprezentanți din diferite domenii de afaceri și din diferite zone ale țării; căutarea celor mai bune soluții și a unor idei noi în vederea luării unor decizii politice corecte, automat duc și la un trai mai bun de viață în țara noastră, fiind totodată de o importanță majoră atât la nivel național, cât și pentru această comisie.
Ședința CAE de la Arad, a fost condusă de doamna președinte, Ana Birchall, iar moderatorul a fost domnul deputat Dorel Căprar. La ședință au participat și domnul deputat Cătălin Marian Radulescu, domnul deputat Cătălin Drăgușanu, domnul deputat Mihai Tararache și eu, Ghera Giureci-Slobodan. Au mai participat domnul Cosmin Pribac, prefectul Județului Arad și directori ai instituțiilor deconcentrate: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa Județeană de Pensii, Direcția Județeană de Statistică, Inspectoratul Școlar Județean, etc.
Pe lângă subiectele aflate pe ordinea de zi, s-a dezbatut și Proiectului de Raport Comun al Comisiei și al Consiliului privind ocuparea forței de muncă - COM (2014) 906 și Comunicarea Comisiei privind Analiza anuală a creșterii pentru 2015 - COM (2014) 902., mult accent s-a pus și pe șomajul în rândul tinerilor, abandonul școlar, consolidarea măsurilor pentru îmbunătățirea învățământului profesional și tehnic, etc., dezbaterea fiind una foarte constructivă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 7 martie 2021, 7:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro