Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Tudorița Lungu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
5 iunie – Ziua mondială a mediului

Ziua mondială a mediului înconjurător, stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în anul 1972, constituie un mijloc esențial de intensificare a acțiunilor în ceea ce privește preocuparea cetățenilor și factorilor decidenți pentru protejarea mediului. Schimbările climatice resimțite din ce în ce mai acut și mai frecvent, cu efecte catastrofale pe alocuri, reclamă chiar o schimbare de paradigmă, o reconsiderare a importanței măsurilor luate pentru prevenirea și combaterea acestor modificări ale climei.

Ritmul alarmant în care se reconfigurează întregi ecosisteme, periclitarea sănătății oamenilor pe areale tot mai extinse, din cauza poluării accentuate, constituie tot atâtea semnale de alarmă de care trebuie să ținem cont.
”Poluarea aerului” – tema promovată în acest an de către ONU – este un capitol sensibil pentru țara noastră, mai ales în marile orașe sau în orașele industriale. Se știe că o întreagă serie de boli cumplite - de la astm, boli cardiovasculare, cancer pulmonar, până la cele care țin de sistemul nervos – și morți premature, evitabile, toate acestea generând costuri extraordinar de ridicate în domeniul sănătății, pot avea ca motiv deprecierea calității aerului. Politicile Uniunii Europene, prin adoptarea Pachetului pentru calitatea aerului, au reprezentat un pas important în ceea ce privește reducerea poluării aerului, a efectelor nocive asupra sănătății oamenilor și mediului înconjurător, dar lucrurile nu trebuie să se rezume doar la acestea. Garantarea calității aerului trebuie să devină o prioritate a tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Iată de ce este nevoie de conștientizare, de acțiune comună și de intervenția energică a fiecăruia dintre noi.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 11 aprilie 2021, 15:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro