Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Tudorița Lungu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Tudorița Lungu (Grupul parlamentar al PNL)
Incompetența PSD a îngropat singurul spital nou construit în România după Revoluție

Spitalul Municipal Bacău, prima și singura investiție de acest fel realizată în România în ultimii 30 de ani, este condamnat de guvernarea PSD, atât cea de la nivel central, cât și cea locală, să rămână un obiectiv nefuncțional. Construit la inițiativa unei administrații liberale, Spitalul Municipal era realizat în proporție de 80% în 2016, când PSD a preluat conducerea Primăriei Bacău.

Într-una dintre vizitele făcute în scopuri electorale în județul Bacău, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a militat pentru fuziunea dintre Spitalul Municipal și Spitalul Județean de Urgență Bacău, într-un holding medical. A dat asigurări că aceasta este singura cale pentru ca Ministerul Sănătății să poată aloca fonduri, investițiile să fie reluate și pacienții să beneficieze de condiții de spitalizare civilizate și de investigații și tratamente moderne.
După mai bine de un an și jumătate de la înființarea holdingului, investițiile sunt tot blocate, iar parte din aparatură, modernă la momentul achiziției, a ieșit din garanție. Mai mult, autoritățile locale au luat decizia ca o parte dintre echipamente și mobilier să fie înstrăinate spre alte unități spitalicești. Și, în timp ce Spitalul Municipal cel nou se degradează, în clădirile vechi din Spitalul Județean de Urgență Bacău crește numărul infecțiilor nosocomiale și a persoanelor care mor din cauza acestora.
Este greu de înțeles cum, într-o țară care se plânge de lipsa infrastructurii sanitare, un spital nou, finalizat 80%, dotat cu aparatură și mobilier, este blocat de trei ani, fără ca pacienții să poată beneficia de tratament. Incompetență? Rea-voință? Iresponsabilitate?
O întreb public pe doamna ministru Sorina Pintea: cum se numește cel care promite și nu se ține de cuvânt? Dar cel care dă garanții că ceva se va întâmpla și apoi își uită vorba? Dar cel care îi condamnă pe băcăuani să treacă zilnic pe lângă un spital nou și modern, pe care s-a pus lacătul? Răspunsul este unul singur: se cheamă PSD!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 29 februarie 2020, 12:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro