Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Costel Lupașcu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Avem nevoie de creșterea veniturilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne

Deputatul PSD Costel Lupașcu a anunțat luni, 13 martie că a depus o interpelare adresată Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Ministerului Afacerilor Interne cu scopul de a identifica cât mai repede soluțiile legale pentru a majora și sporurile agențiilor de poliție, jandarmilor, pompierilor și salariaților de la poliția de frontieră.

„Am constatat că toți miniștrii lucrează foarte aplicat asupra grilelor de salarizare pentru fiecare categorie socială, astfel încât să avem o nouă lege de la 1 iulie, care să nu mai creeze discriminări și discrepanțe între salariații administrației publice centrale sau locale. Însă, având în vedere situația actuală a angajaților din structurile de ordine publică, și aici mă refer la deficitul de personal și de echipamente cu care se confruntă acest domeniu, avem nevoie de creșterea veniturilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Costel Lupașcu.
În prezent, angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne au printre cele mai scăzute venituri din aparatul bugetar, deși de activitatea lor depinde realizare ordinii și siguranței publice, creșterea siguranței cetățeanului și prevenirea criminalității în fiecare comunitate locală.
„Guvernul PSD-ALDE, condus de prim-ministrul Sorin Grindeanu a luat în primele două luni de la instalare cele mai importante măsuri care deja au intrat în vigoare fie din februarie, fie de la începutul acestei luni. Cea mai importantă dintre acestea a fost creșterea salariului minim la 1.450 lei/lună, dar și majorarea cu 20% a salariilor din administrația publică locală și cu 50% a veniturilor actorilor și artiștilor din toată țara. Este important că actualul executiv folosește creșterea economică pentru a ridica nivelul de trai al românilor și pentru a genera coeziune socială. De aceea, consider că este important ca împreună cu miniștrii de resort să identificăm cele mai bune soluții, astfel încât să modificăm formula de calcul a salariului de bază pentru personalul contractual și să fie luat ca bază cuantumul sporului pentru vechime de care beneficiază fiecare persoană raportat la salariul de bază de 1.450 de lei”, a subliniat deputatul social-democrat. „Vreau ca prin realizarea modificărilor legislative să creștem veniturile personalului din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât să avem agenți de poliție, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră motivați și bine plătiți”, a declarat Costel Lupașcu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 18 aprilie 2021, 15:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro