Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Costel Lupașcu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grupul parlamentar al PSD)
Partidul Social Democrat NU va vota Guvernul lui Iohannis

“Partidul Social Democrat a luat decizia fermă de nu va vota Guvernul lui Iohannis.

În lipsa unui program de guvernare asumat, tot ce avem sunt declarațiile și amenințările liberalilor cu tăieri de pensii și salarii, cu concedieri și restructurări, cu sistarea măsurilor de sprijin pentru antreprenori, cu majorări de impozite și taxe.
Noi nu putem da un vot de încredere unor asemenea oameni care vin să distrugă și să elimine toate creșterile implementate în ultimii ani. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea României în nesiguranță și în sărăcie din cauza unor oportuniști care nu văd mai departe de preluarea puterii!”, a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.
Parlamentarul a arătat că social-democrații așteaptă ca partidele care au votat demiterea Guvernului să vină și să își asume responsabilitatea guvernării. “Să vină cu programul, cu viziunea, cu bugetul. Orice întârziere și orice pierdere de timp este o bătaie de joc la adresa românilor, pentru care vor fi taxați la vot, împreună cu președintele în funcție - acest părinte spiritual al guvernului fără miniștri și fără program”, a declarat deputatul PSD.
Deputatul Costel Lupașcu a subliniat blocajele apărute din cauza acțiunilor lui Iohannis și Orban, caracterizați ca “doi aventurieri politici, care se dovedesc incapabili să formeze o altă majoritate parlamentară, după ce au dat jos un guvern funcțional.”
“Cel mai grav e că nu se mai pot finanța corespunzător programele de sănătate publică pentru bolnavii de cancer, diabet și boli cardiovasculare. Nu se pot recalcula pensiile pentru anumiți pensionari și nu se pot majora sumele alocate pentru nevoile personale ale copiilor din centrele de plasament. Nu se pot absorbi fonduri europene, nu se pot face investiții în infrastructură, nu se poate organiza examenul de rezidențiat. Reforma sistemului pentru siguranța cetățeanului a fost oprită. În plus, activitatea firmelor de stat din energie este complet „înghețată” înainte de venirea iernii. Cam așa arată „România normală” în viziunea lui Iohannis! Asta e țara în care vreți să trăiți?!”, a arătat deputatul Costel Lupașcu.
Pentru a face o paralelă, deputatul social-democrat a prezentat realizările PSD la Guvernare: Executivul, de la preluarea guvernării, a adus creștere economică mai mare decât în toată perioada 2009-2016. România are cea mai mare creștere economică agreată din Uniunea Europeană în ultimii doi ani și jumătate, iar perspectivele de creștere pentru acest an sunt confirmate de progresul înregistrat în primul trimestru. Efectivul salariaților din economie a ajuns la nivelul maxim al ultimilor 20 de ani, iar rata șomajului și numărul de șomeri au atins nivelul minim al ultimilor 28 de ani. În doi ani de Guvernare PSD, veniturile tuturor lucrătorilor români s-au majorat cât în toată perioada 2007-2016, iar avuția românilor a ajuns la recordul maxim al ultimilor zece ani. “Această guvernare nu lasă pe nimeni în urmă. În guvernarea PSD numărul românilor aflați în risc de sărăcie și excluziune socială a scăzut considerabil. Veniturile bugetare suplimentare din perioada guvernării PSD sunt mai mari decât în toată perioada 2008-2016. Sunt date care arată că românii o duc mai bine. Nu o spunem noi, o spune Eurostat.
PSD este, în continuare, cel mai puternic partid din România! Suntem mai uniți, mai determinați, mai ambiționați să luptam pentru pentru victorie, pentru țară și pentru fiecare român!”, a concluzionat deputatul Costel Lupașcu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 16 aprilie 2021, 6:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro