Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Costel Lupașcu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grupul parlamentar al PSD)
Prostia PNL ucide la Botoșani!

Deputatul PSD Costel Lupașcu a criticat aspru, în declarația politică din data de 17 iunie, felul în care Guvernul liberal a gestionat problema sănătății publice în Botoșani, în perioada pandemiei de coronavirus.

“În calitate de deputat ales în județul Botoșani, vreau să vă fac o descriere a situației actuale în urma a 3 luni de pandemie. Lucrurile sunt departe de a fi sub control la Botoșani, iar cifrele sunt tot mai îngrijorătoare. COVID-19 s-a răspândit pe tot teritoriul județului Botoșani, iar până acum la Botoșani avem aproape 900 de cazuri de îmbolnăviri și foarte multe decese. Situația este dezastruoasă!
Le transmit un singur lucru celor de la PNL și de la tribuna Parlamentului până când nu este prea târziu, încetați să mai faceți prostii, prostia PNL ucide! Un lucru este cert și clar pentru toată lumea: de 3 luni, PNL gestionează cu nepricepere sănătatea publică a județului Botoșani și și-a dovedit limita de neputință și prostia! Acest lucru se vede cu ochiul liber prin nenumăratele cazuri de îmbolnăviri din județul Botoșani, cazuri pe care ar trebui să le aibă pe conștiință! Aceste cazuri de îmbolnăviri și de persoane decedate îi vor urmări permanent și mai devreme sau mai târziu vor răspunde pentru ele, administrativ, legal sau moral”, a declarat deputatul social-democrat.
“PNL, ajunge!!! Deja este prea mult!!! De ce doar la Botoșani crește permanent numărul persoanelor infectate cu COVID? Sunt prea multe persoane decedate!!! Numărul deceselor a crescut îngrijorător la Botoșani, iar orice viață pierdută este o tragedie! Iar cei de la PNL nu trebuie să uite un lucru, când se moare din vina autorităților se numește crimă! Crimă este atunci când îți lași medicii să se infecteze pentru că PNL-ul era prea ocupat să dea contracte firmelor de casă, când interesul principal este să numești incapabili la conducerea spitalelor, România fiind în plină pandemie! Crimă este atunci când ascunzi informații publice, atunci când începi să nu mai raportezi numărul deceselor, când nu știi să gestionezi situații, atunci când ești total nepregătit, dar te ții cu dinții de scaun pentru că așa spune PNL-ul!
Timp de trei luni din cauza celor de la PNL nu am știut nimic despre stocurile de teste, de numărul testelor efectuate, de disfuncțiile care apar în aprovizionarea spitalelor cu materiale sanitare și echipamente de protecție, nimic referitor la numărul real al celor depistați pozitiv, nimic despre starea pacienților internați, iar anchetele epidemiologice vor rămâne la sertar pentru opinia publică. Nu vom ști dacă într-un anumit loc în care ne-am deplasat este sau nu focar de infecție! Acestă secretomanie este fără precedent în România de după 1989 și este din cauza liberalilor. Județul Botoșani este pe mâna unor nepricepuți, ajunși în posturi de decizie în momente grele. Sigur, vor spune că și-au asumat reponsabilitatea într-un moment greu, dar să accepți să ocupi o demnitate de vârf, știind că îți lipsește expertiza necesară e, până la urmă, o formă de hoție și prostie! Este inacceptabil să vedem niște incompetenți liberali care se bâlbâie în decizii zi de zi. Ori au făcut prost, ori nu au făcut nimic pentru combaterea pandemiei, pentru că nu se vede nici un rezultat în urma lor.
Nu în ultimul rând, am făcut apeluri repetate în presa locală și voi face și de aici, românii trebuie să se poată trata în spitale! Nu voi permite ca PNL să le mai țină goale și închise. Fără cozi ale umilinței, fără bolnavi lăsați să moară la ușile spitalelor.”, a adăugat deputatul Costel Lupașcu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 21 aprilie 2021, 5:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro