primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
4 ani de la Colectiv
Deputatul Silviu Macovei: „Îmi este rușine!”

Deputatul Silviu Macovei face o radiografie a schimbărilor din societate la patru ani de la tragedia de la Clubul Colectiv.

„Rușine. Acesta este elementul comun al fiecărui an care trece de la tragedia din clubul Colectiv. Îmi este rușine că la patru ani de atunci ancheta penală încă nu s-a finalizat. Îmi este rușine că la patru ani de la Colectiv avem cluburi care funcționează tot fără autorizație ISU, dar acum sunt la vedere: un afiș pe care scrie «pe propria răspundere». Îmi este rușine că abia la patru ani de când zeci de tineri au murit arși de vii apar filmări video care pot fi probe în anchetă și nimeni, nici ISU și nici procurorii, nu s-au gândit că ar putea fi relevante. Sau poate s-au gândit. Vom vedea, fiindcă urmează o nouă anchetă”, spune Silviu Macovei.
Deputatul ieșean, care a susținut în fiecare an în Parlament declarații politice cu privire la cazul Colectiv, înregistrează și o serie de schimbări în bine, după aprecierea sa. „Totuși, după patru ani unele lucruri s-au schimbat. Acuzăm că s-a dublat numărul infecțiilor nosocomiale din spitale. În fapt, lucrurile se îmbunătățesc fiindcă până recent aceste infecții nu erau raportate de frica repercursiunilor față de management. Acum aceste infecții se raportează ceea ce înseamnă că se poate interveni pe secțiile afectate, cu dezinfectare și sterilizare. Acum măcar știm cu ce ne luptăm”, afirmă deputatul Silviu Macovei.
Un alt lucru bun, în opinia parlamentarului ieșean, este că s-a investit în infrastructura spitalicească pentru pacienții cu arsuri: „În aceste zile s-a deschis la Iași o nouă secție pentru Marii Arși. A fost practic reconstruită de la zero și s-au investit 40 milioane de lei în această secție modernă. Chiar dacă s-a închis imediat după inaugurare, acum secția este sterilă și poate primi pacienți”.
Parlamentarul ieșean Silviu Macovei a adresat și un îndemn fiindcă „mai avem multe de făcut și este important să păstrăm amintirea acelor tineri care au pierit și rușinea de a nu fi făcut mai multe pentru ei atunci. Acest gând ne va face să ne mobilizăm și să nu mai acceptăm jumătăți de măsură!”.