Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Eliza Mădălina Ștefănescu (Grup PSD)
Deputatul PSD Dolj, Eliza-Mădălina Ștefănescu: „Raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează angajarea tinerilor dezavantajați în instituțiile publice de la nivel local”

Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților a dat, marți, 24 aprilie, un raport favorabil proiectului de Lege privind integrarea în muncă, în cadrul instituțiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajați, a anunțat deputatul PSD Dolj, Eliza-Mădălina Ștefănescu (Peța), membru al comisiei, într-un comunicat de presă.

„Actul normativ dezbătut și avizat pozitiv de către Comisia de muncă reglementează acordarea priorității la angajare tinerilor dezavantajați. Astfel, urmează să se stabilească un procent de 5% din posturile existente și bugetate, specifice personalului contractual, raportat la numărul total de angajați cu contract individual de muncă, care vor fi ocupate de către acești tineri. Adoptarea acestui proiect de lege va permite tinerilor dezavantajați să poată fi încadrați în instituțiile publice pe o perioadă determinată de 24 de luni. În acest mod, ei vor putea dobândi experiențe și competențe profesionale importante, care vor putea fi ulterior valorificate pe piața muncii”, a precizat parlamentarul social democrat.
„Legea va permite angajarea pe locurile vacante din instituțiile publice de la nivel local a acestor tineri dezavantajați. Potrivit inițiativei legislative emise de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, tinerii dezavantajați sunt persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de un an, și care se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acest sistem, ori au copii în întreținere. Proiectul este unul extrem de important pentru incluziunea socială a tinerilor instituționalizați, ei primind, astfel, o șansă la o viață pe cât posibil normală. Sunt convinsă că acest proiect va fi adoptat și de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională”, a concluzionat deputatul Eliza-Mădălina Ștefănescu (Peța).
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 20 aprilie 2021, 11:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro