Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Eliza Mădălina Ștefănescu (Grupul parlamentar al PSD)
Importanța adoptării cât mai rapide a Legii internshipului în România

Tinerii din România au nevoie de șanse reale în ceea ce privește munca, iar acesta nu este un secret pentru nimeni. Ei sunt cei care vor duce România mai departe și cărora trebuie să li se ofere oportunitățile necesare pentru a dobândi experiență de muncă, având în vedere nevoia de angajați pe care o are țara noastră. Totodată, și angajatorii au nevoie de stimulente pentru a le oferi tinerilor condițiile necesare de a învăța meseria pe care și-au ales-o.

Legea privind internshipul - sau cum mai este cunoscută, cea privind stagiile de practică - este una asumată de Guvernul României, prin Ministerul Muncii și Justiției Sociale, iar prin el se propune integrarea tinerilor pe piața forței de muncă. Concret, această lege le oferă persoanelor cu vârsta de peste 16 ani șansa de a putea acumula experiență la locul de muncă, de la minim șase luni și până la maxim un an - prin derogare - dând angajatorilor posibilitatea să încheie un număr de contracte de internship echivalent cu maxim 5% din numărul angajaților. Pe lângă șansa dată tinerilor de a participa la un program de ucenicie și de a câștiga cel puțin 50% din salariul minim brut pe țară, importante sunt și avantajele oferite persoanelor juridice interesate.
Mai exact, firmele care, în 60 de zile de la încheierea programului de internship, încheie un contract de muncă cu ucenicul, vor primi, la cerere, ca o susținere din parte statului, o primă echivalentă cu 1.000 de euro, dar asta numai după ce persoana respectivă a fost angajată timp de minim 24 de luni. Astfel, persoanele juridice sunt încurajate să angajeze doar persoanele capabile, care și-au demonstrat interesul, iar ucenicii au șansa să facă dovada capacității de muncă și a competitivității.
Sprijinul major al legislativului și al executivului față de tineri vine, așadar, prin această lege, care va încuraja integrarea pe piața muncii a tineretului, o categorie socială care nu în puține rânduri și-a demonstrat capacitățile. Avem tineri olimpici, specialiști, cu un potențial impresionant, tineri cu care România se mândrește, care pot fi încurajați prin această lege a internshipului. Prin aplicarea ei, țara noastră se va alinia statelor care de ani buni au apelat la această variantă, atât pentru a-și sprijini cetățenii, cât și pentru a-și pregăti viitorii angajați, așa cum știu mai bine. Pe de altă parte, familiarizarea cu locul de muncă, integrarea tinerilor în mediul de lucru și cunoașterea acestuia de către ei reprezintă avantaje reale pentru cei care își pregătesc cariera.
Tinerii din România vor avea posibilitatea să învețe la locul de muncă și să simtă și roadele muncii lor, astfel încât, în viață, să nu mai dea piept cu uși închise. Iar angajatorii să fie sprijiniți, la rândul lor, în procesul de internship. Consider că o astfel de lege este mai mult decât necesară în mediul de muncă din România și că ea trebuie adoptată cât mai curând, luând în considerare contextul economic și social actual.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 23 aprilie 2021, 21:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro