Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu (Grupul parlamentar al PSD)
În România, persoanele în vârstă au acum drepturile pe care le meritau de mulți ani încoace

“Se pot spune multe despre un stat după felul în care acesta își tratează vârstnicii. De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată anual pe 1 octombrie, din 1991 încoace, avem ocazia să spunem că în România, în acest moment, persoanele în vârstă au drepturile pe care le meritau de mulți ani încoace, grație guvernării PSD”, a declarat deputatul social-democrat Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu.

Deputatul PSD a subliniat că România se află sub o guvernare bazată pe respect și solidaritate și care înțelege faptul că, în ciuda vârstei, seniorii trebuie păstrați în legătură cu societatea și cu generațiile care vin din urmă.
“Acest lucru s-a realizat prin creșterea constantă a veniturilor pensionarilor, care a dus și la creșterea puterii de cumpărare, a reducerii și chiar a eliminării impozitului pe veniturile din mai multe categorii de pensii, dar și a promovării unor măsuri concrete pentru sprijinirea celor care au construit această țară. Fie că vorbim despre bilete de tratament pentru seniori, de medicamentele compensate, de eliminarea CASS pentru toți pensionarii ori de dezvoltarea de servicii sociale și socio-medicale pentru vârstnici, statul român a reușit să facă, în timpul guvernării PSD, tot ceea ce i-a stat în putere pentru a-i sprijini pe părinții și pe bunicii noștri. Ne dorim un stat modern și performant, în rând cu marile puteri financiare ale lumii, și iată că suntem pe drumul cel bun. Însă, în această alergătură, uităm, de multe ori, de cei mai în vârstă decât noi. Trebuie să înțelegem că, fără aceștia, România nu ar fi fost așa cum o știm și inclusiv noi nu am fi fost. Faptul că trăim într-o țară respectată la nivel european li se datorează celor care au reușit să o construiască, de-a lungul anilor, prin munca depusă timp de zeci de ani. De aceea, după toată această perioadă dedicată țării, persoanele vârstnice merită tot respectul și toată considerația noastră”, a arătat deputatul social-democrat Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu, care, în încheiere, a transmis “La mulți ani tuturor seniorilor, multă sănătate și ani liniștiți în continuare!”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 20 aprilie 2021, 9:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro