Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu (Grupul parlamentar al PSD)
Pădurile românești pot fi protejate fără a minți cu disperare

Raportarea prezentată recent de Inventarul Forestier Național potrivit căreia 38 de milioane de metri cubi de lemn se taie anual în România, din care președintele României a concluzionat că jumătate reprezintă tăieri ilegale, a fost demontată atât de institutul de Cercetări Agricole și Silvice, cât și de Academia de Studii Agriole și Silvice.

Probabil într-o nouă încercare grosieră de a manipula cetățenii, lăsându-i să creadă că guvernările Partidului Social Democrat au adus România în această situație, oamenii autointitulați de dreapta au considerat că pot arunca în piață cifre total nerealiste.
Situația pădurilor din România nu este una roz, iar asta o știm foarte bine cu toții. Însă trebuie luate măsuri concrete care să ne ajute și care să stopeze, treptat, tăierile ilegale de lemn. În acest context, reamintesc că, în ultimii cinci ani, PSD a creat și operaționalizat Radarul Pădurilor, a introdus transportul de lemn în sistemul 112, adoptând, totodată, noul Cod Silvic, noua Lege a contravențiilor silvice, dar și paza obligatorie pentru toate pădurile, chiar dacă nu au sau nu li se cunoaște proprietarul.
Să nu uităm, de asemenea, că cea mai recentă măsură luată la inițiativa PSD a fost să schimbăm Statutul Persoalului Silvic, astfel încât pădurarii să poată primi armament de serviciu. Și tot PSD, după toate acestea, rămâne personajul negativ.
De fapt, situația este total diferită. Însă asta o vom vedea cu toții, peste câteva luni, la următorul bilanț al guvernării actuale. Pădurile României trebuie apărate prin fapte, nu prin declarații de campanie și vendete personale. Asta putem face cu toții. Măsuri concrete nu poate lua, însă, oricine, ci doar cei cărora le pasă cu adevărat de ceea ce se întâmplă în România!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 20 aprilie 2021, 11:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro