Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul Orban privează comunitățile și cetățenii României de investiții

Deputatul social-democrat Eliza Peța-Ștefănescu a susținut miercuri, 18 decembrie, o declarație politică în care critică abordarea Guvernului PNL cu privire la alocarea fondurilor către primăriile din țară.

“Cu toții cunoaștem că finanțările de la stat pentru orice localitate sunt foarte importante pentru comunitățile care urmează să beneficieze de ele. Dacă PSD nu a ținut cont de culoarea politică atunci când a alocat bani pentru primării, așa cum este normal, iată că Guvernul PNL face exact pe dos și spune explicit că, practic, cetățenii care trăiesc în localități cu primari PSD nu contează și nu merită nimic. „Nu vreau să văd pe lista pe care o pune la anexa pentru Hotărârea de Guvern nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de 1,4 miliarde sau din alte sume de-a lungul anilor. Dacă-mi vine vreo primărie cu cerere de finanțare, evident nu voi accepta”, a spus premierul Ludovic Orban în urmă cu câteva zile. Surprinzător sau nu, aceasta este atitudinea unui prim-ministru în România anului 2019: cinic, dușmănos, care are chipul și asemănarea președintelui ce l-a propus. Este clar că o astfel de guvernare nu are niciun beneficiu pentru toți românii, ci doar pentru cei agreați sau tolerați de formațiunea politică ce formează acum guvernul”, a arătat deputatul PSD.
“Astfel de derapaje nu-și găsesc locul într-o societate democratică, iar ele trebuie sancționate de îndată. Rolul unui guvern este să-și facă treaba și să-și ducă mandatul la bun sfârșit pentru toți românii și nu să aibă vendete personale. Toți cetățenii României au dreptul de a fi tratați în mod egal de către guvernare, iar comunitățile lor nu trebuie să sufere din cauza unui guvern care nu înțelege egalitatea de șanse și care nu poate elimina din agenda publică ura față de un anumit partid.
Din păcate, guvernările PNL nu cunosc un alt soi de abordare, iar asta ni se va demonstra, în continuare, până la următoarele alegeri’, a concluzionat deputatul Eliza Peța-Ștefănescu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 20 aprilie 2021, 10:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro