Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.carmenmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Carmen-Ileana Mihălcescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Startul cursei, pentru toți participanții, se va da la ora 9.00, din curtea Palatului Parlamentului (intrarea dinspre Izvor, A3S1) și va presupune efectuarea traseului propus de organizatori, pe care îl găsiți anexat. Alinierea la linia de start se va putea face începând cu ora 08:00, iar timpul estimat pentru încheierea competiției este 11:30. Înscrierea în competiție și alte informații suplimentare puteți obține de pe site-ul dedicat acestui eveniment www.bikefestromania.ro.
Duminică, 13 septembrie, începând cu ora 17.00, va avea loc turul ciclist caritabil, organizatorii urmând să doneze biciclete tinerilor sau copiilor care nu au posibilitatea să-și achiziționeze acest mijloc de transport. Pentru fiecare 20 de bicicliști prezenți în tur, va fi donată o bicicletă unui copil care are nevoie de ea pentru a parcurge distanța dintre școală și casă.
„Sprijinul și implicare Camerei Deputaților au un rol esențial în campania de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ în România. Realizarea competiției va ajuta la o mai bună înțelegere a necesității reducerii traficului auto în marile orașe, o identificare a problemelor și soluțiilor care se impun, promovarea mișcării în rândul cetățenilor, cât și implicarea aparatului legislativ și a reprezentanților acestuia în problemele societății civile și a publicului larg”, a declarat președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic și inițiatorul acestui parteneriat, doamna deputat Carmen Moldovan.
Evenimentul se adresează publicului larg, deputaților și personalului Camerei Deputaților, și presupune parcurgerea de 5 ori a unui traseu ciclist cu lungimea de 5,3 km, în incinta curții Palatului Parlamentului și în exteriorul acesteia.
Evenimentul va include și alte momente: cel mai mare maraton de cycling și aerobic, doi pe bicicletă (moment dedicat cuplurilor), speed race, X-trem bike.
Campania de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ a fost demarată în iunie a.c. prin implementarea unui proiect pilot de bike sharing gratuit destinat deputaților și/sau personalului Camerei Deputaților. Prin intermediul Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic care a dezvoltat acest parteneriat cu Asociația Green Revolution, Camera Deputaților urmărește să identifice soluțiile și măsurile care se impun privind creșterea mobilității urbane în marile orașe, reducerea traficului auto și încurajarea adoptării mijloacelor de transport alternativ.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 iunie 2020, 18:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro