Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.carmenmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Carmen-Ileana Mihălcescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic
Eco-Rom Ambalaje a desemnat câștigătorii competiției școlare ECOlimpiada elevilor, Ediția a II-a

Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic împreună cu Eco-Rom Ambalaje a premiat cei mai creativi elevi ai competiției naționale ECOlimpiada Elevilor,Ediția a II-a, după aproape 6 luni în care temele ecologice au luat forma unor lecții despre colectarea separată și despre procesul de reciclare.

Anul acesta, programul a fost extins în 33 de localități, unde peste 17.800 de elevi de clasele a III-a si a IV-a au parcurs manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele!”. Astfel, în urma predării manualului de către învățători, lecțiile deprinse au fost transformate de către elevi în compuneripline de imaginație, în care deșeurile de ambalajecapătă o nouă viață, cu ajutorul colectării separate și a procesului de reciclare.
Premiile au fost oferite câștigătorilor în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența Doamnei Deputat Carmen Moldovan, Președinte alComisieipentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, alături de părinți și cadre didactice. Au fost oferite 100 de premiiconstând în aparatură multimedia pentru câștigătorii premiilor I, II și III și ghiozdane pentru cei care au obținut mențiune.
„Studiul, accesul la informație, dar și exercițiul sunt trei piloni importanți în deprinderea de obiceiuri sănătoase. Acțiunile noastre repetate pot avea, pe termen lung, un impact pozitiv sau negativ asupra mediului înconjurător. Prin aceste proiecte educaționale încercăm săîifacem pe elevi să devină tot mairesponsabili cu toate resursele pe care le folosesc – iar colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, urmată de procesul de reciclare sunt un prim mare pas spre un mediu mai curat.Apreciem eforturile producătorilor responsabilide a susține educația ecologică în cât mai multe școli din România. Ne dorim ca informațiile dobândite de elevi prin participarea la ECOlimpiada Elevilor să se transpună în cât mai multe acțiuni de protejare a mediului”, declară Carmen Moldovan, Președinte al Comisieipentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.
ECOlimpiada Elevilor este un demers complet, care își propune familiarizarea elevilor din școlile din România cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje. Desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul educațional integrează două componente - una didactică și una practică, care au ca scop dinamizarea procesului de învățare, prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național.
„Nu este greu să ai grijă de mediu – aceasta este învățătura pe care ne dorim să o transmitem pentru al doilea an consecutiv, prin intermediul programului educațional ECOlimpiada Elevilor. Din acest motiv, prin manualul pe care îl punem la dispoziție în școlile din România cu ajutorul partenerilor noștri, le aratăm elevilor cât de simplăși chiar distractivă poate fi reciclarea deșeurilor de ambalaje.Felicitări câștigătorilor și numărului mare de cadre didactice care ni s-au alăturat - peste 700 de profesori și reprezentanți ai inspectoratelor județene au susținut cea de-a doua ediție a programului educațional ECOlimpiada Elevilor”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
Anul acesta, fiecare din cele peste 700 de clase de a III-a și a IV-a participante au fost reprezentate în etapa finală a competiției de către elevul care a realizat cea mai bună lucrare din clasă, conform evaluărilor învățătorului.
ECO - ROM AMBALAJE S.A. este o organizație înființată la sfârșitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România și care au luat inițiativa implementării sistemului de responsabilitate a producătorului în țara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.
Eco-Rom Ambalaje implementează și dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje ce vizează atât agenții economici, cât și populația, și care contribuie semnificativ la realizarea țintelor de colectare și reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.
În 2013, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% și a valorificat 60% (347.089 tone) din cantitatea de deșeuri de ambalaje puse pe piață de membrii săi (578.771 tone). Creșteri semnificative se înregistrează în ceea ce privește numărul localităților care beneficiază de serviciul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, datorită creșterii cu 20% a investițiilor industriei în serviciile de colectare separată (ajungând la 8,6 milioane de lei). Astfel, în prezent, aproximativ 45% din populația României – circa 9 milioane de români – din 464 de localități (cu 15% mai mult comparativ cu anul anterior) au acces la serviciul pus la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu autoritățile locale și operatorii de salubritate desemnați.
Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 72% din obligația de reciclare a României pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2011).
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 iunie 2020, 18:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro