Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domul deputat Petru Movilă (Grup progresist)

În cursul zilei de marți, 27 septembrie, deputatul Petru Movilă a depus la Camera Deputaților un proiect de Lege de modificare a Legii 188/1999 privind statutul funcționarului public, cu scopul principal de angajare ca funcționari definitivi a persoanelor din mediul privat, prin echivalarea vechimii și experienței profesionale, dacă postul de funcție publică implică competențe partajate și interdisciplinare care presupun competențe ce exced competențele administrative specifice.

Cum se știe, în acest moment, raportat la principiile care caracterizează conceptul de funcție publică, instituțiile publice se confruntă cu lipsa unui personal calificat din perspectiva managementului proiectelor și nu numai, sau de imposibilitatea ca funcționari cu abilități profesionale complexe să ocupe posturi de angajați contractuali. „Consider că acest proiect de lege, o dată aprobat, va rezolva o bună parte din problemele cu care ne confruntăm când vine vorba despre instituțiile publice. Deși în mediul privat există oameni extraordinar de bine pregătiți, este imposibil pentru aceștia să intre în sistemul de stat la nivelul pe care-l merită. Experiența pe care o au, atunci când o transfera înspre instituțiile statului, va fi benefică pentru întreaga societate. Consider că proiectul creează un tratament egal pentru profesioniști, între mediul privat și instituțiile de stat”, a precizat deputatul Petru Movilă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 13 aprilie 2021, 23:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro