Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Legea, inițiată de către deputatul Petru Movilă împreună cu reprezentanții Asociației Romanian Womens Lobby, s-a dovedit a fi un ajutor real în lupta cu una dintre cele mai mari probleme ale societății actuale: violența în familie.
Până la acest moment, 61 de persoane au cerut protecție în instanță, pe rolul instanțelor de judecată din județ fiind 60 de cereri privind ordinul de protecție și un ordin de restricție. Majoritatea, respectiv 50 de cazuri, sunt înregistrate în municipiul Iași. La Judecătoria Pașcani au fost depuse cereri pentru 7 ordine de protecție, dintre care unul admis cu emiterea ordinului de protecție prin care se dispune interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență, sau oricare alt mod cu victima. La Judecătoria Răducăneni au fost depuse două ordine de protecție, ambele în 2012 și admise, iar la Judecătoria Hârlău sunt două ordine de protecție, ambele în 2012, unul respins și unul admis. De la începutul anului 2013 au fost depuse cereri pentru 16 ordine de protecție.
"Chiar dacă sunt și multe cazuri în care instanța de judecată a respins cererile celor care au considerat că au nevoie de o astfel de protecție, mă bucur să constat că legea produce efecte semnificative și că oferă măsuri de protecție reale împotriva victimelor agresiunilor în locul unde în mod normal ar trebui să fie în siguranță, și anume în familie. La un an de zile de la promulgarea legii analizăm efectele acesteia și identificăm modul în care o putem îmbunătăți. De asemenea, consider că Ministerul Muncii, al cărui rol este de a monitoriza implementarea acestei legi, trebuie să-si asume o implicare mai eficientă și mai pragmatică", a declarat deputatul Petru Movilă.
De asemenea, Asociația Romanian Women’s Lobby, împreună cu organizațiile membre, cu ocazia zilei de 8 Martie dorește să facă un nou apel în numele femeilor victime ale violenței pentru a cere României, ca stat membru al Uniunii Europene, membru al Consiliului Europei, să procedeze la semnarea și ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și lupta împotriva violenței îndreptate împotriva femeilor și a violenței în familie și la luarea de măsuri urgente pentru reconstruirea mecanismului de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor. "ONG-urile doresc să atragă atenția că rezolvarea problematicii violenței asupra femeii trebuie să devină o prioritate politică", declară Laura Albu, vicepreședinta Asociației Romanian Womens Lobby.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro