Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

De departe, exponentul reprezentantiv al falsității, minciunii și farseimului din actualul Guvern Ponta, nu este nimeni altcineva decât ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. Fără să mai punem la socoteală bâlbele legate de sistemul sanitar privat sau de coplată, în ultimele zile Nicolăescu s-a întrecut pe sine însuși:
- Pachetul serviciilor de bază a devenit un soi de fata Morgana pentru miile de oameni care trec zilnic pragul spitalelor din România. Pentru început, în februarie, Nicolăescu a declarat că la noul pachet de bază se lucrează de zor, consultările fiind în plină desfășurare, și că până la sfârșitul lunii mai vom avea o variantă finală. În ianuarie, acesta a precizat că pachetul este pregătit pentru dezbatere publică și că pânâ la 30 iunie va fi aprobat și probabil în trimestrul patru, dacă nu mai devreme, va fi pus în aplicare. Deși s-a întrecut în declarații care mai de care mai ambițioase, în urmă doar cu câteva zile, ministrul ne-a pus să așteptăm mijlocul anului, deși așa cum a declarat, proiectul este deja conturat.
- Mai mult, ni se aduce la cunoștință și faptul că din cauza finanțării precare a sistemului sanitar, fie se va majora CAS cu 3 la sută fie pachetul de servicii gratuite va fi micșorat. Ambele soluții ar fi dezastruoase pentru români pentru că, în final, creșterea costurilor pentru sănătate va fi suportată de salariați și de pensionari sau de fiecare pacient care va plăti pentru că ministrul Sănătății încă nu a realizat ce minister conduce. Nici medicii nu au scăpat, pentru că salariile acestora vor fi reduse din cauza lipsei unui buget conform cu realitatea. La Iași, angajații a nouă spitale vor pleca acasă din 15 martie cu salariile reduse iar Spitalul Socola este pasibil să intre în incapacitate de plată.
- Acum aflăm că încep disponibilizările în aparatul administrativ al Sănătății și că toate Casele județene de Asigurări vor fi transformate în opt Case regionale. Ministrul a omis să precizeze, însă, proiectul în baza căruia s-a luat această hotărâre, analiza făcută până în prezent care să ne arate sau să ne convingă de faptul că decizia sa este bazată pe o examinare corectă a impactului acțiunilor sale.
Prin prisma tuturor acestor evenimente și declarații precipitate nu ne putem întreba decât în baza a ce acționează domnul ministru? Unde sunt estimările, prognozele și proiectele care stau la baza acestor hotărâri care vor provoca haos într-un sistem medical și așa precar ?
Care este termenul limită până la care pacienții trebuie să aștepte pentru a ști care sunt serviciile medicale de care pot dispune? Dacă într-adevăr este conturat acest pachet, vă somăm să îl publicați, să îl prezentați publicului și specialiștilor din domeniu pentru a fi dezbătut.
Care să fie miza acestor decizii haotice, domnule ministru? Banii, sănătatea sau postul dumneavoastră de ministru mincinos?
Există o singură soluție la acest moment: demisia lui Nicolăescu iar Guvernul Ponta să-și asume în cel mai scurt timp posibil un nou proiect de lege pe Legea sănătății, să-și țină promisiunile din programul electoral de sănătate și să demonstreze că în 10 luni de guvernare nu și-a bătut joc de sănătatea românilor, dintre care 70 la sută sunt votanți USL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 13 aprilie 2021, 23:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro