Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Parlamentarul ieșean, membru în Comisia de Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, consideră că a venit momentul ca Nicolăescu să își prezinte demisia, în condițiile în care declarațiile acestuia nu denotă decât iresponsabilitate și incapacitatea de a administra corect un minister pe care nu-l înțelege, dar pe care are ambiția de a-l conduce.
"Nu este normal să jignești atâția oameni care lucrează în condiții precare și care sunt remunerați prost. Nu neg posibilitatea că există și personaje de acest gen într-un sistem atât de vast, însă, dacă aduci astfel de acuze trebuie sa le dovedești. Un ministru competent trebuie să își îndrepte atenția spre ceea ce poate să facă pentru a reduce discrepanțele din sistemul sanitar, să ofere condiții normale de muncă, să împartă corect banul public și să reducă birocrația, dar nu prin sacrificiul celor care muncesc și pe care astăzi îi numește șpăgari", a declarat deputatul Petru Movilă.
Prin prisma tuturor declarațiilor ministrului Sănătății din ultima perioadă, de cele mai multe ori haotice, contradictorii și care denotă dezorganizare, parlamentarul susține că Nicolăescu a demonstrat că nu este capabil să reformeze un sistem medical neperformant, care are nevoie de schimbări radicale susținute de un proiect de lege nou.
"Este momentul ca Nicolăescu să plece și să lase postul de ministru unui profesionist, unui om capabil să înțeleagă ceea ce înseamnă o reformă performantă în sănătate și care este în stare să ne demonstreze că are posibilitatea de a reforma un sistem pe baza unei strategii graduale, viabile și care să ofere calitate și siguranță tuturor celor care au nevoie de servicii medicale", a explicat Petru Movilă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 13 aprilie 2021, 23:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro