Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Petru Movilă (Grup PDL)

În cursul zilei de astăzi, deputatul Petru Movilă a solicitat premierului Victor Ponta introducerea unei măsuri de finanțare separate pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor județene în alocarea bugetară a UE pentru exercițiul financiar multianual 2014 - 2020.

Susținerea unei astfel de măsuri pentru refacerea drumurilor județene ar fi oportunitatea de care România și, implicit, județul Iași, are nevoie pentru a se dezvolta, în condițiile în care autoritățile centrale și locale nu dispun de puterea financiară necesară pentru a derula astfel de proiecte.
"Ținând cont de toate acestea, am solicitat în mod expres premierului ca unul din obiectivele țării noastre, în negocierile la nivelul UE privind exercițiul financiar 2014 - 2020, să fie introducerea unei măsuri de finanțare separate, care să aibă ca unic scop dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere, respectiv drumurile județene. Am cerut negocierea unei astfel de măsuri de finanțare doar pentru modernizarea drumurilor județene întrucât altă soluție nu se întrevede la acest moment în România, înafara unor eventuale împrumuturi pe care Consiliile Județene le pot face pentru a reabilita o infrastructură în mare parte învechită și care nu mai face față de mult cerințelor actuale", a explicat deputatul Petru Movilă.
Cu toate că infrastructura rutieră a cunoscut o modernizare permanentă, aceasta nu a reușit să atingă parametrii de competitivitate așteptați, necesitând și astăzi lucrări ample de extindere, amenajare, reabilitare sau de modernizare. În ce privește rețeaua actuală de drumuri a Regiunii Nord-Est doar 16 la sută din numărul total de drumuri județene și comunale sunt modernizate, fiind reabilitați și modernizați, cu fonduri europene, doar 440 km drumuri județene.
În aceste condiții, o astfel de măsură care să pună la dispoziția autorităților locale posibilitatea de a beneficia de fonduri europene doar pentru modernizarea drumurilor județene este de o necesitate argumentată de realitatea din teren.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 5:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro