Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Petru Movilă (Grup PDL)

În continuarea demersurilor inițiate de către deputatul Petru Movilă pentru clarificarea situației de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola din Iași, la începutul acestei săptămâni, parlamentarul s-a întâlnit cu secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, și cu Doru Bădescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Principalele teme de discuție au fost cele legate de suplimentarea fondurilor unității medicale și modificarea și completarea normelor metodologice la contractul cadru.
"Fiind un spital regional și având anumite urgențe medicale, am solicitat ca aceste cazuri să fie plătite în conformitate cu tarifele spitalelor de urgență. De asemenea, am discutat, atât cu Raed Arafat cât și cu Doru Bădescu, posibilitatea suplimentării fondurilor spitalului prin redistribuirea sumelor rămase din alocarea bugetară pentru județul Iași după finalizarea încheierii contractelor de către CJAS Iași cu celelalte spitale. Suma rămasă necontractată va fi redistribuită în principal celor trei spitale unde consumul financiar pentru resursa umană este semnificativă, respectiv Spitalul Socola, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie", a detaliat deputatul Petru Movilă, membru în Comisia de Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.
Propunerile făcute de către deputatul Petru Movilă pentru redresarea Spitalului Socola și dezbătute cu reprezentanții Ministerului Sănătății au fost cele legate de creșterea tarifului pe caz cu 30 la sută pentru spitalele clinice de psihiatrie, modificarea Normelor metodologice de aplicare ale Contracului Cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014 în conformitate cu realitățile existente și introducerea în sistemul de urgențe a criteriilor de evaluare specifice urgenței psihiatrice. "Am convingerea că aceste propuneri precum și alte posibile variante de sprijinire a Spitalului Socola vor fi luate în calcul de către reprezentanții Ministerului Sănătății și de către cei ai CNAS", a susținut Petru Movilă.
Discuția cu președintele CNAS a atins și problema sistării decontărilor medicilor stomatologi. "Concluzia în acest caz este că până în luna iulie nu vor mai fi bani pentru decontarea serviciilor medicilor stomatologi. Până la acel moment nu va exista posibilitatea reluării finanțării, însă Ministerul Sănătății ia în calcul derularea unui program de prevenție a sănătății orale", a completat deputatul ieșean.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 5:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro