Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Propunerea a venit ca urmare a unei întâlniri organizate la Prefectura Județului Iași cu ONG-urile reprezentative din județul Iași. În timpul dezbaterii, acestea au solicitat să fie membre în cadrul Comisiilor de Dialog Social. "Am considerat propunerea foarte bună și așa cum a rămas stabilit, am concretizat-o într-un proiect de lege. Dorința acestora este una firească și este anormal că până la acest moment, ONG-urile, care de altfel reprezintă societatea civila activă, nu sunt parte reprezentativă a acestor comisii. Activitatea comisiilor de dialog social vizează, în special, asigurarea unor relații cu partenerii sociali și consultarea acestora cu privire la măsurile ce se întreprind și pe linie socială. În aceste condiții, asociațiile și fundațiile pot fi partenerii necesari pentru ca aceste comisii să fie de un real ajutor pentru comunitate", a explicat deputatul Petru Movila.
Modificarea legislației în vigoare în acest sens este o măsură benefică, cu impact pozitiv și care poate ajuta atât mediul instituțional cât și societatea civilă. "Experiența ultimilor ani ne-a demonstrat că rolul acestora este de a promova valorile și inițiativele civice în favoarea beneficiului public general. Nu mai există, la acest moment, nici un alt gen de organizații care să acopere un spectru atât de divers de probleme. De aceea, parteneriatul cu autoritățile publice poate servi drept cea mai sigură garanție a continuității promovării politicilor publice în interesul cetățenilor", a completat deputatul.
Nu în ultimul rând, deputatul Petru Movilă a ținut să le mulțumească tuturor colegilor din Parlamentul României care au considerat benefic demersul legislativ inițiat de mine și care și-au arătat disponibilitatea de a o susține și de o promova mai departe, în colegiile lor, dar și ONG-urilor ieșene dinspre care a venit această propunere.
La acest moment, activitatea parlamentară a deputatului Petru Movilă include 20 de interpelări și întrebări pe diverse teme ce privesc în special județul Iași, 14 propuneri de lege, 26 de luări de cuvânt și 17 declarații politice.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 4:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro