Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
www.movilapetru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Petru Movilă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Petru Movilă (Grup PDL)

Eugen Nicolăescu îngroapă activitatea de transplant din România. Într-un mod vădit premeditat, Ministrul Sănătății pune cruce unei activități medicale care aduce renume și prestigiu medicinei românești.

În cursul zilei de ieri, Nicolăescu a declarat că, datorită deficiențelor, Agenția Națională de Transplant (ANT) va fi reorganizată. Declarațiile sale sunt stupefiante, în condițiile în care transplantul este unul dintre puținele domenii unde România înregistrează succese pe toate planurile.
În conformitate cu declarațiile Ministrului putem înțelege că cine muncește și înregistrează rezultate favorabile pe toate planurile, nu este altceva decât un incompetent. Declarațiile sale, făcute fie cu rea voință, fie din pură dezinformare, pot fi desființate cu ușurință:
"Agenția Națională de Transplant, din punctul meu de vedere, funcționează ca o instituție birocratică. Nu este o instituție care să prognozeze, care să ajute la elaborarea programelor, care să monitorizeze și să țină registrul de transplant așa cum ar fi normal în orice țară civilizată. Drept pentru care, având așa de multe deficiențe, trebuie reorganizată", a explicat ministrul Sănătății în cursul zilei de ieri.
"Agenția Națională de Transplant funcționează ca o instituție birocratică" - Agenția funcționează la fel cum funcționează oricare altă agenție din Europa, în condițiile în care ANT promovează activitățile de donare și transplant de organe, țesuturi și celule umane, conform directivelor și recomandărilor Uniunii Europene
 • "Nu este o instituție care să prognozeze..." - prognozele făcute de reprezentanții ANT, în cursul anului trecut, în luna octombrie, sunt conforme cu realitatea. Agenția a prognozat, cu aproximație, creșterea pe care o va înregistra transplantul în România
 • "... care să ajute la elaborarea programelor..." - ANT este singura instituție care își face programul, pe care mai apoi MS și-l însușește până la ultima virgulă. Acest lucru s-a întâmplat în mod constant în ultimii șase ani.
 • "... care să monitorizeze și să țină Registrul de transplant așa cum ar fi normal în orice țară civilizată" - Registrul de transplant este funcțional încă din anul 2009. În orice moment se poate prezenta o evidență clară, indiferent de ceea ce se cere, așa cum se întâmplă în orice altă țară din Europa care are în implementare un astfel de program de transplant. Registrul de transplant este funcțional încă din 2009, înființat prin Ordinul Ministrul Sănătății 499/2009.
  Cu toate aceste deficiențe enumerate de Nicolăescu, ANT este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de cazuri de transplant
  Ceea ce uită Eugen Nicolăescu este faptul că Ministerul Sănătății nu a alocat decât un sfert din banii care erau prognozați pentru funcționarea ANT. Chiar și în aceste condiții, Agenția a înregistrat performanțele actuale.
  Reorganizarea, așa cum o dorește Nicolăescu este egală cu desființarea ANT. România va deveni prima țară din Europa care-și va desființa autoritatea competentă, doar pentru că Nicolăescu nu are control total asupra acesteia.
  Transformarea ANT într-un compartiment obscur din cadrul MS este egal cu moartea activității de transplant, fapt care este strigător la cer și care arată, încă o dată, că locul lui Nicolăescu este acasă și nu în Ministerul Sănătății. Dacă premierul Ponta n-ar fi atât de ocupat cu activitatea justiției, poate ar observa că ceea ce face Nicolăescu poate fi ușor catalogat drept atentat la siguranța națională și că face de râs România în întreaga Europă în ceea ce privește domeniul medical. O ședință în CSAT și un transplant de creier nu ar strica pacientului Nicolăescu.
 • Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 13 aprilie 2021, 23:39
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro